Boligforening B42 tager skridtet mod en grønnere transport

I Boligforeningen B42 har de netop fået elbil nummer 2 som en del af deres klima- og energistrategi, som skal bringe hele boligforeningen i en grønnere retning.

Af Pernille Petersen

På billedet ses Michael Jensen(til venstre), og Kim Johansen(til højre) foran Boligforeningen B42's elbiler.

Temperaturen viser minus 5 grader, og hele Sønderborg ligger klædt i hvidt, som nærmest sætter tiden et gear ned. Trafikken snegler sig afsted, og de gående er tildækket af varme frakker og halstørklæder for at kunne holde varmen i den sibiriske kulde.

Vi er i Sønderborg midtby ved siden af busstationen, hvor en stor bygning præger bybilledet. Bag de sprossede ruder i bygningen sidder Michael Jensen og Kim Johansen.

Michael Jensen er direktør, og Kim Johansen er inspektør i boligforeningen B42.

Boligforeningen B42 er ikke en helt almindelig boligforening. De er sammen med områdets øvrige boligforeninger en vigtig del af den grønne dagsorden i Sønderborg-området med det store fokus på energirenovering, energioptimering og beboerinddragelse. Hovedbestyrelsen i Boligforeningen B42 besluttede i 2015 en klima- og energistrategi, som skal bringe dem i en grønnere retning - også på transportområdet.

Producerer egen strøm til elbilerne

Boligforeningen B42 fik for et år siden deres første elbil som en del af strategien, og nu er vognparken blevet udvidet med atter en elbil.

Vi har været meget glade for den første elbil, og da vi stod overfor en udskiftning, var det et naturligt valg, at det skulle være en elbil, fordi vi har haft gode erfaringer med den første. ”, siger Kim Johansen med en stor begejstring, der oplever elbilerne som et godt transportmiddel.

For Michael Jensen har det været et naturligt skridt at få elbiler i Boligforening B42’s vognpark.

Når vi skal lave en udskiftning i vognparken, så kigger vi altid på vores kørselsbehov, og ud fra dette finder vi den rette bil, og her har elbilen passet godt ind.”, siger Michael Jensen, og fortsætter,

Vi er altid åbne overfor nye teknologiske muligheder, så snart det passer ind vores behov, og det er en afprøvet teknologi, som økonomisk giver mening.”, siger Michael Jensen.

På Boligforeningen B42’s bygning er der installeret solceller, som er med til at producere strøm til elbilerne og bygningen.

Vi har reduceret vores elforbrug med 50 %, særligt på grund af solcellerne, som har gjort, at vi har opfyldt en af vores målsætninger. Derudover glæder det mig, at vi selv kan producere strømmen til vores elbiler”, siger Michael Jensen.

Transporten skal være grønnere

Når snakken falder på, hvad det næste transportmiddel skal være, opstår der uenigheder.

Jeg har prøvet at overtale Michael til, at vi skal have en Tesla, men den er han desværre ikke helt med på. Men hvis der på sigt kommer hybridvarevogne, så kan det være et godt valg for os, særligt når vi skal ud til vores afdelinger, som ligger et stykke fra Sønderborg”, siger Kim Johansen med et stort smil.

I Boligforening B42’s klima- og energistrategi står der beskrevet, at der skal købes el-knallert, og dette mener Michael Jensen, at det må være det næste køb.

Vi skal jo følge vores strategi, og el-knallerter vil være oplagt at købe til vores personale, når de skal ud til vores afdelinger her i Sønderborg by og nærområdet. Så Kim, det er bare på med det varme tøj, når du skal ud til vores beboere”, siger Michael Jensen grinende til Kim.

Boligforeningen B42 har valgt at købe deres elbiler brugte for at kunne undgå et stort værditab på bilerne, og dette har været en succes.

Vi forventer at kunne tjene vores biler hjem på ca. halvandet til to år”, slutter Kim Johansen.

7. marts 2018

B42's energi- og klimastrategi

Cookiepolitik