Sønderborg-områdets cyklister slår rekord

I maj måned er den store cykelkampagne Vi Cykler Til Arbejde blevet afholdt, og i år har cyklisterne i Sønderborg-området slået hele 2 rekorder.

Af Pernille Petersen

De seneste år har Sønderborg Kommune og ProjectZero bakket op om Cyklistforbundets cykelkampagne ”Vi Cykler Til Arbejde”, og i år har været noget af et rekordår i Sønderborg-området.

Den ene rekord er deltagertallet, som i år er oppe på 1005, fremfor 880 sidste år. Dette har givet Sønderborg-området en anden plads i region Syddanmark, hvor deltagertallet kun overgås af Odense kommune.

Den anden rekord er den store opbakning til de tre morgenmadsevents, som i år blev afholdt tre steder, Gråsten, Sønderborg og Guderup. Her deltog dobbelt så mange, i forhold til sidste år, som betyder at knap 400 cyklister har været forbi til morgenbrød og kaffe.

"Det er helt fantastisk at opleve den store opbakning fra virksomhederne og borgerne. Det kan for mange være et skridt mod en sundere og aktiv hverdag at deltage i Vi Cykler Til Arbejde, og derfor glæder det mig, at vi oplever rekordmange deltagere”, siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget.

En hyggelig start på dagen

I løbet af maj har cyklisterne kunne cykle forbi tre steder i Sønderborg-området for at hente lidt ny cykelenergi i form af rundstykker og morgenkaffe fra kaffecyklen.

Allerede tidlig morgen ankom de første cyklister for at kunne spise deres morgenmad, inden de skulle videre på arbejde.

Der er altid et hyggeligt arrangement, og det er med til at styrke fællesskabet på vores arbejdsplads.", sagde en af de fremmødte cyklister på dagen.

På alle morgenmadsevents var det tydeligt at mærke, at der var et stærkt fællesskab, og der var konkurrence blandt cykelholdende, om hvem der kunne cykle mest i maj måned.

Som afslutning på hele maj måned bliver der afholdt en stor cykelfest d. 18. juni,for alle deltagerne, hvor Brian Holm vil holde et foredrag om hans cykelkarriere.

29. maj 2018

Cookiepolitik