Energibyerne.dk indtager Folkemødet 2018

Syv ambitiøse danske energibyer har indledt et samarbejde for at skrue op for den grønne omstilling – helt lokalt – og nu byder Energibyerne på debat på årets Folkemøde på Bornholm, hvor der debatteres, om hvordan byer og lokalsamfund kan gøre sig fri af fossile brændsler og udnytte energien med smart teknologi til gavn for mennesker, virksomheder og klimaet.

Af Peter Rathje og Energibyernes pressemeddelelse 

”Vi vil benytte Folkemødet til at gøre opmærksom på vores fælles energidagsorden, også politisk. Og så vil vi gerne blive klogere og have nye kontakter. Vi regner med, at der dukker spændende og nysgerrige mennesker op, som vil diskutere, og som kan give os ny inspiration”, fremhæver projektchef Poul Rask Nielsen fra Energibyen Frederikshavn.

Frontløber-byer på energiområdet

Blandt debattørerne i Energibyernes telt er Morten Bæk, departementschef i Energi- og Forsynings- og klimaministeriet, Jesper Nygård, adm. direktør for Realdania samt Jarl Krausing, international chef i CONCITO ligesom de syv Energibyer er bredt repræsenteret med politikere og lokale aktører.

”Energibyerne er alle frontløber-byer på energiområdet. Det tættere samarbejde om løsninger, partnerskaber og erfaringer, skal sikre at afprøvede løsninger hurtigt får skala og effekt til gavn for både byerne, virksomheder og klimaet. Folkemødet er en fantastisk platform til diskussioner med andre ambitiøse byer, aktører og virksomheder”, fortæller Peter Rathje, direktør for Sønderborgs ProjectZero.

Indeklima er også klima

Partnerskaber er et nøgleord for de ambitiøse energibyer og på Folkemødet fortæller Høje – Taastrup Kommune, DTU og Realdania om et fælles projekt om indeklima på skolerne, hvor forskning, kommunal drift og formidling går hånd i hånd for at sikre mere effektiv læring.

Mød Energibyerne på Folkemødet torsdag – søndag i teltet B7 på Energiens område.

Ringkøbing-Skjern er med vindmøller og solceller godt på vej mod at realisere sin ambition om 100% vedvarende energi i 2020

 

Kontaktoplysninger

Peter Rathje, direktør, ProjectZero
Telefon: 40 40 86 36

Mail: peter.rathje@projectzero.dk

13. juni 2018

Energibyerne.dk

De syv energibyer omfatter Frederikshavn, Horsens, Høje–Taastrup, Middelfart, Ringkøbing–Skjern, Skive og Sønderborg kommuner.

Energibyerne.dk er en integreret del af EU SmartEnCity Network, som inspirerer europæiske byer til integreret grøn omstilling med fokus på bygninger, energi, transport og energismarte IT-løsninger.

Læs mere om Energibyernes fokusområder her.

Læs mere om Energibyerne på her

11 energi-debatmøder på Folkemødet 2018

Energibyerne.dk afholder 11 energi-debatmøder på årets folkemøde. I debatmøderne udfordres skatte- og afgiftssystemet, indfasningen af vedvarende energi, landsbyernes roller, nul affald, biler og byer, klimaets bundlinjer, de kloge borgere, smarte data og de gamle sure mænd.

Hent det samlede program her.

I møderne deltager fra Sønderborg også borgmester Erik Lauritzen, Hans Lehmann (EUC Syd), Anna Louise Hindrichsen, Danfoss og Peter Rathje, ProjectZero.

Cookiepolitik