”Vi vil benytte Folkemødet til at gøre opmærksom på vores fælles energidagsorden, også politisk. Og så vil vi gerne blive klogere og have nye kontakter. Vi regner med, at der dukker spændende og nysgerrige mennesker op, som vil diskutere, og som kan give os ny inspiration”, fremhæver projektchef Poul Rask Nielsen fra Energibyen Frederikshavn.
Frontløber-byer på energiområdet
Blandt debattørerne i Energibyernes telt er Morten Bæk, departementschef i Energi- og Forsynings- og klimaministeriet, Jesper Nygård, adm. direktør for Realdania samt Jarl Krausing, international chef i CONCITO ligesom de syv Energibyer er bredt repræsenteret med politikere og lokale aktører.
”Energibyerne er alle frontløber-byer på energiområdet. Det tættere samarbejde om løsninger, partnerskaber og erfaringer, skal sikre at afprøvede løsninger hurtigt får skala og effekt til gavn for både byerne, virksomheder og klimaet. Folkemødet er en fantastisk platform til diskussioner med andre ambitiøse byer, aktører og virksomheder”, fortæller Peter Rathje, direktør for Sønderborgs ProjectZero.
Indeklima er også klima
Partnerskaber er et nøgleord for de ambitiøse energibyer og på Folkemødet fortæller Høje – Taastrup Kommune, DTU og Realdania om et fælles projekt om indeklima på skolerne, hvor forskning, kommunal drift og formidling går hånd i hånd for at sikre mere effektiv læring.
Mød Energibyerne på Folkemødet torsdag – søndag i teltet B7 på Energiens område.
Ringkøbing-Skjern er med vindmøller og solceller godt på vej mod at realisere sin ambition om 100% vedvarende energi i 2020
Kontaktoplysninger
Peter Rathje, direktør, ProjectZero
Telefon: 40 40 86 36
Mail: peter.rathje@projectzero.dk