Sønderborg-området har fået et offentligt gastankanlæg

Det nye gastankanlæg er åbnet ved Ragebøl og skal være med til at fremme den grønne omstilling af transportområdet med grøn biogas.

Af ProjectZero

I december åbnede den nye OK tankstation ved Ragebøl. På afstand ligner det en normal tankstation, men den har et grønt tvist. Det er Sønderborg-områdets første offentlige gastankanlæg, hvor NGF Nature Energy i samarbejde med OK tilbyder certificeret biogas.

NGF Nature Energy har set det som en naturlig proces at etablere et offentligt gastankanlæg, da de også står bag gasfyldestationen til de CO2-neutrale busser.

Vi synes, at det var en oplagt mulighed – og ikke mindst naturligt – at bakke op om Sønderborgs grønne klimavenlige tiltag med gasbusserne ved samtidig at udvide infrastrukturen med et offentligt gastankanlæg ved motorvejsnettet, hvor private og erhvervslivet kan tanke grøn biogas”, siger Svend Dover, Key Account Manager ved NGF Nature Energy.

Gasdrevne køretøjer har potentiale

I Danmark har gasdrevne køretøjer endnu ikke fået det store gennembrud sammenlignet med vores naboland, Tyskland. Men alligevel spår NGF Nature Energy, at deres gastankanlæg har potentiale i Sønderborg-området.

Vi mener, at der er potentiale i en gastankstation. Der er mange spændende virksomheder i Sønderborg-området, som har fokus på den grønne omstilling. Derudover er gas som brændstof udbredt i Tyskland, og det vil kunne tiltrække flere tyske turister til gavn for forretningslivet i Sønderborg”, siger Svend Dover.

Hos Danfoss er de også positive overfor det nye gastankanlæg.

"Med det nye gastankanlæg bliver det mere attraktivt for Danfoss at overveje gaslastbiler, så vi kan reducere CO2-udledningen på vores transport", siger Lasse Juhler Holm, transportleder på Danfoss.

På det nye gastankanlæg er der etableret to studser til lastbiler og en studs til person- og varebiler.  

Et grønnere transportområde

Det nye gastankanlæg er et skridt mod grønnere transport i Sønderborg-området og samtidig en del af den strategiske energiplan for grøn transport, hvor et af initiativerne netop handler om etablering af en grøn infrastruktur. Gasanlægget skal især være med til at reducere CO2-udledningen indenfor tung transport og fremme gaslastbiler i Sønderborg-området.

"Med den nye gastankstation i Ragebøl har OK og NGF Nature Energy banet vejen for, at vi i Sønderborg-området kan udbrede gaskøretøjer, som med den CO2-neutrale biogas kan reducere CO2-udledningen indenfor transporten. Transportområdet stod i 2016 for hele 34,4% af den samlede CO2-udledning i Sønderborg-området, så det er nødvendigt med initiativer som gastankanlægget, så tallet kan reduceres", siger Pernille Petersen, der er transportansvarlig hos ProjectZero.

10. januar 2018

Prisen på CNG gas

1 kg gas koster ca.12,50 kr, men det er vigtigt at huske på, at energiindholdet i 1 kg gas svarer til ca.1,5 liter benzin eller 1,3 liter diesel.

Den grønne omstilling af gasnettet

I fremtiden bliver gasnettet i Danmark omstillet til biogas, og i Sønderborg-området har vi allerede taget skridtet i retningen mod grøn gas med de nye biobusser. Derfor besøgte energinet forleden Sønderborg for at sætte fokus på omstillingen

Læs historien fra energinet her

Cookiepolitik