Fire grønne nytårsforsætter

Starten på et nyt år er for mange indbegrebet af nytårsforsætter, og derfor giver ProjectZero sit bud på fire grønne nytårsforsætter.

Af ProjectZero

Det er ikke mange dage siden, at klokken slog 12, og de symbolske toner lød fra rådhusklokkerne, da det nye år blev skudt ind. Alt sammen symbolet på et nyt år og tid til forandringer.

Hvert år har mange danskere nytårsforsætter. Måske for at ændre deres livsstil, tabe de kilo, som har sat sig på sidebenene efter julemaden eller for at udvikle sig selv.

Derfor har ProjectZero valgt at give sit bud på fire grønne nytårsforsætter, som kan inspirere dig til et grønnere 2018.

Spis mindre kød og flere grøntsager

Ved at spise mindre kød og erstatte det med grøntsager kan du spare miljøet for op til 12,2 kg CO2 pr. kilo kød, du fravælger. Det er især ved at spise mindre oksekød eller erstatte det med en anden kødtype, herunder fisk og kylling, at der kan spares på CO2-udledningen.

Ifølge vegetarisk forening spiser en mand i gennemsnit 63 kg rødt kød om året, som er svarende 768,6 kg CO2, og dertil kommer CO2-udledningen fra alle mejeriprodukterne, som vi spiser. Faktisk stammer 75% af CO2-udledningen indenfor fødevareforbruget fra kød og mejerivarer.

Lad bilen stå og tag cyklen

Vi kender det nok alle, det regner en smule, vinden er piskende kold, og du skal på arbejde. Det lette og behagelige valg vil være at tage bilen, men faktisk er der mange fordele ved at vælge cyklen. For hver kilometer du cykler fremfor at køre, spares der i gennemsnit 164 gram CO2. Det betyder, at CO2-udledningen på et år vil være 328 kg, hvis du har fem kilometer til arbejde.

Derudover vil du være mere veloplagt og frisk, når du ankommer til arbejdet, og dit helbred forbedres. Ved at cykle sparer samfundet samtidig syv kr. pr. km, du cykler.

Undlad brugen af plastikposer og brug indkøbsnet

Hvis du vælger at bruge et indkøbsnet fremfor en plastikpose, når du er på indkøb, bliver klimaet sparet for 45 gram CO2 pr. plastikpose, du undlader at købe. Hvis du hver uge køber fire plastikposer, bliver det årligt til 9,3 kg CO2. Og der er penge at spare ved at vælge et indkøbsnet, da de typisk koster 10 kr. pr. stk. og holder betydeligt længere. Faktisk vil du kunne spare omkring 580 kr. årligt

Tag bussen noget oftere

Vælger du at tage bussen fremfor bilen noget oftere, er der hurtigt en CO2-besparelse at hente, isæt fordi busserne i Sønderborg Kommune kører på certificeret biogas, som er CO2-neutralt. Det kan være i forbindelse med arbejde, besøg hos venner eller blot for at opleve kommunen, at bussen kan benyttes – og du kan tage cyklen med i bussen. Ved at tage bussen i en afstand af 15 km hver vej vil du spare klimaet for 4,9 kg CO2.

10. januar 2018

Bliv klog på plantebaseret kost

Den 16. januar fra 19:00 - 21:00 afholder Dansk Vegetarisk Forening et foredrag med læge Tobias Schmidt Hansen på Multikulturhuset i Sønderborg, hvor han fortæller om, hvordan plantebaseret kost påvirker vores sundhed.

Vil du blive klogere på plantebaseret kost og få inspiration, kan du læse mere om arrangementet ved at trykke her.

Cookiepolitik