3.300 lejemål skal renoveres

HAPPI – nyt projekt med alle boligforeninger

Af Henrik Bielefeldt

Onsdag den 17. januar var boligforeningerne i Sønderborg Kommune samlet for at høre mere om deres nye fælles projekt HAPPI.

”Vi glæder os til at komme i gang med projektet, det bliver spændende at være med til at udvikle og afprøve ny metoder til energirenoveringer”, udtaler Vivian Engelbredt, formand for SAB.

Projektet er et samarbejde mellem alle boligforeninger i kommunen, EUC Syd, Danish Energi Management & Esbensen samt ProjectZero.

Igennem de næste 3 år skal der renoveres i 3.300 lejemål fordelt på 56 afdelinger på tværs af alle boligforeningerne.

Projektet betyder blandt andet, at boligforeningerne skal uddannes i at bruge afdelingernes energiforbrug til at identificere potentielle energirenoveringer. Formålet er at kunne give beboerne bedre og mere energirigtige boliger.

”Energiledelse er en spændende del af projektet, som vi ser frem til at få igangsat og bruge til gavn for vores beboere”, udtaler Jan Mortensen, forretningsfører hos NAB.

Beboerne i de afdelinger, hvor der planlægges renoveringer, skal med i projektet, for det er dem, der skal godkende renoveringerne.

”Vi skal i projektet finde nye måder til at inddrage beboerne i renoveringsprocessen. Projektets succes afhænger af beboernes opbakning, så derfor har beboerinddragelse høj prioritet i projektet”, udtaler Vivian Engelbredt.

Projektet igangsættes 1. marts, hvor der planlægges en større markering med alle boligforeningerne.

Bestyrelserne fra alle boligforeninger var indbudt.

23. januar 2018

HAPPI

HAPPI står for:

Social Housing Association Energy Efficiency Process Planning and Investments

I projektet skal der renoveres i 56 afdelinger for samlet 114.000.000 kr.

Projektet skal bl.a. arbejde med energiledelse og projektering af energirenoveringerne.

 

En stor del af projektet handler om beboerinddragelse for, at skabe opbakning til projektet og sikre beboerne for bedst ydbytte af renoveringerne efterfølgende.

Cookiepolitik