Solcelleparken i Glansager tilsluttes nettet i uge 49

Det startede med en bar mark, men parken voksede kontinuerligt hen over efteråret, og nu er arbejdet ved at være afsluttet. I løbet af uge 49 skal solcelleparken i Glansager nettilsluttes og skal derefter levere grøn el til op til 6.000 husstande.

Af Nicolas Bernhardi

25 MW solceller sætter turbo på grøn elproduktion

Solcelleparken i Glansager er stort. 72.000 solcellemoduler blev sat op på det 35 ha store areal mellem genbrugspladsen og boligområdet. I sommers besluttede Sønderborg Kommune, at anlægget ikke var VVM-pligtig, hvorefter arbejdet gik i gang med det samme. Nu er parken færdig og nettilsluttes i løbet af denne uge.

Luftfoto af parken under etabling

Parken opføres af lokal solcellevirksomhed

Solcelleparken er opført af den lokale solcellevirksomhed Better Energy Solutions A/S fra Sønderborg.

Vi har arbejdet hårdt på at færdiggøre anlægsarbejdet inden udgangen af 2018. Nu mangler vi kun et par småting, inden SydEnergi kan tilslutte parken i løbet af uge 49. Solcelleparken leverer altså fuldt ud fra 2019" , fortæller en stolt Nicolai F. Andresen fra Better Energy Solutions.

Solcellekapaciteten i Sønderborg-området mere end fordobles

Med nettilslutningen af solcelleparken mere en fordobles solcellekapaciteten i Sønderborg-området på én gang. Solcelleparken er nemlig større end alle hidtid tilsluttede solcelleanlæg i området tilsammen. Samtidig bliver Glansager til et 'energy valley', som kan være demonstrationsområde for Sønderborg-områdets omstilling. Lige i nærheden ligger geotermianlægget, Vollerup solvarmeparken og bioforgasningsanlægget fra Sønderborg Fjernvarme. Derudover kommer biogasanlægget i Glansager, hvilket bliver opført i løbet af 2019, til at ligge øst for genbrugspladsen. 

3. december 2018

AT Solar er en del af Better Energy

Better Energy A/S er en dansk virksomhedsgruppe, som bl.a. omfatter AT Solar i Sønderborg. Better Energy har udover Sønderborg også kontorer i Vejle og København. Læs selskabets årsrapport og bliv klogere på både selskabets aktiviteter, fokus og regnskaber. 

Læs mere om Better Energy A/S på selskabets hjemmeside.

Læs mere om AT Solar Aps på selskabets hjemmeside.

Se filmen om opførelse af parken

Om arealet i Glansager

Den nye solcellepark placeres på et areal udlagt til tung industri. Anlægget vil få vejadgang fra Linbækvej og Mommarkvej, alternativt fra fremtidig vej i området. Selve anlægget vil blive indrettet med interne serviceveje i en bredde af ca. 6-8 meter.

Ubebyggede arealer mellem og under solcellepanelerne, som ikke anvendes til interne serviceveje, vil fremstå som græsklædte arealer.

Better Energy vil etablere et beplantningsbælte omkring anlægget med en højde på mindst 3 meter. Området vil blive indhegnet med trådhegn.

Cookiepolitik