På jagt efter energibesparelser

Som en del af HAPPI-projektet var Søren Aagaard, teknisk rådgiver fra Danish Energi Management (DEM), på jagt efter energibesparelser hos Yvonne Isager i B42´s afdeling 6.

Af Henrik Bielefeldt

Yvonne Isagers rækkehus på 75m2 blev undersøgt fra kælder til kvist for mulige besparelser, som senere kan præsenteres for alle beboerne i afdeling 6.

Vi er ude på besøg i alle afdelingerne i HAPPI-projektet. Her gennemgår vi udvalgte lejemål for at få et billede af potentialet.”, fortalte Søren Aagaard fra DEM: ”Vi kigger på alt fra varmesystem til ventilation og isolering for at kunne lave vores vurdering af mulighederne for energibesparelser. Efterfølgende skal jeg så hjem og regne på, hvad der er rentabelt for beboerne at få udført”.

Yvonne Isager, der fik gennemgået sit rækkehus, er spændt på at se, hvad der er af muligheder for energibesparelser i hendes hus.

”Vi har ikke før fået gennemgået vores huse for energibesparelser, så nu må vi se, hvad der er af muligheder”, fortalte Yvonne Isager: ”Både økonomi og energi er jo også vigtig for os, så jeg glæder mig til at se, hvad vi bliver præsenteret for til beboermødet”.

Formand for afdeling 6, Henning Bonde, var med til gennemgangen af Rækkehuset, og han glæder sig også til at se resultatet af gennemgangen: ”Jeg har boet i mit rækkehus i 28 år, hvor jeg selv har lavet nogle energiforbedringer, men det er jo ikke alle, der selv kan det. Så nu må vi se, hvilke forslag Søren kommer med efter gennemgangen af afdelingen”.

Afdeling 6 i B42 er med i HAPPI-projektet, hvor i alt 56 afdelinger i alle områdets 6 boligforeninger skal screenes for energibesparelser. Det forventes, at der årligt kan spares 11 mio. kWh varme og strøm, når energirenoveringerne er gennemført.

29. august 2018

Hvad er HAPPI ?

HAPPI står for:

Social Housing Association Energy Efficiency Process Planning and Investments

I projektet skal der renoveres i 56 afdelinger for samlet 114.000.000 kr.

Projektet skal bl.a. arbejde med energiledelse og projektering af energirenoveringerne.

Læs mere her: HAPPI

 

En stor del af projektet handler om beboerinddragelse for, at skabe opbakning til projektet og sikre beboerne for bedst ydbytte af renoveringerne efterfølgende.

Cookiepolitik