Masser af børn cykler

Skolerne er i gang efter sommerferien, og hundredevis af børn er igen afsted på deres cykler til og fra skole, fritidsaktiviteter og legeaftaler. Det er sundt og sjovt at cykle, og det skal være trygt og sikkert at sende dem afsted. I Sønderborg Kommune sætter vi i august-september fokus på børn og cykling med hele to kampagner. 

Af Sønderborg Kommune, pressemeddelelse

Sønderborg Kommune og ProjectZero sætter i de kommende uger fokus på at få flere børn og unge til at cykle. Det er både godt for miljøet og samtidig viser undersøgelser, at børn og unge der cykler til skole kan holde koncentrationen længere og lærer bedre.

Giv dit barn lov

I ugerne 34 og 35 kører den lokale kampagne "Giv dit barn lov", med små videoer på de sociale medier, og en konkurrence på skolerne. Ni skoler med i alt 1901 elever i Sønderborg Kommune deltager i kampagnen, hvor eleverne vinder en lille præmie, hvis de cykler til skole fem gange eller mere i løbet af de to uger. Samtidig er der en is-bil med is til hele skolen på højkant til den skole, hvor eleverne har cyklet mest. Præmierne uddeles den 31. august om morgenen, og bl.a. formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard, formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen og formand for Børne- og Uddannelsesudvalget Claus Klaris deltager i uddelingen.

"Formålet med "Giv dit barn lov"-kampagnen er at åbne forældrenes øjne for de mange fordele, der er ved at skifte sikkerhedsselen ud med en cykelhjelm. Jeg synes børn skal have muligheden for at opleve glæden og friheden ved at transportere sig selv. Selvfølgelig skal børnene have en vis alder før man kan sende dem afsted alene, og afstanden og vej- eller stiforholdende skal være til det. Men så er det også bare med at komme op på cyklen og afsted. Som forældre slipper man også for den tætte trafik lige omkring skolen om morgenen, så jeg ser mange fordele ved at man giver sit barn lov til at cykle", siger formand for Teknik- og Miljøudvalget Aase Nyegaard.

"Det er ikke nogen hemmelighed, at det er sundt at bevæge sig. Flere og flere børn får stillesiddende fritidsaktiviteter og alt for mange børn bliver kørt til og fra både skole og fritidsaktiviteter. Fysisk aktivitet - som fx det at cykle til skole om morgenen - har en positiv virkning både på trivsel og sundhed. Man er simpelthen mere frisk i hjernen, når kroppen har været i gang, så jeg håber mange tager kampagnens budskab til sig, og finder ud af hvilke muligheder der er, for at børnene kan komme mere afsted på deres cykler", siger formand for Sundhedsudvalget, Helge Larsen.

"Det glæder mig, at så mange skoler bakker op om kampagnen, der ligger fint i tråd med målsætningen om at få mere bevægelse ind i folkeskolen. Bevægelse styrker indlæringsevnen, og det er nemmere at koncentrere sig, når man fysisk har været i gang. Når børnene først er fortrolige med at cykle til og fra skole, bliver de også mere sikre i trafikken, og kan begynde at transportere sig selv til fx fritidsaktiviteter og sociale aftaler. Det har også betydning for børnenes sociale liv og følelsen af frihed", siger formand for Børne- og Uddannelsesudvalget, Claus Klaris.

Alle Børn Cykler

Giv dit barn lov kampagnen følges op af den landsdækkende kampagne "Alle Børn Cykler" fra den 3.-16. september. 40 klasser med i alt 856 elever fordelt på 13 skoler er tilmeldt til kampagnen i Sønderborg Kommune. Klasserne dyster på landsplan om at cykle så mange dage som muligt. Hver cykeldag giver point til den afsluttende præmielodtrækning. Cykling med hjelm giver dobbelt point.

 

27. august 2018

Cookiepolitik