Få medvind i efterårsvinden med en elcykel fra din lokale cykelhandler

Efteråret er allerede begyndt at banke på døren efter en smuk og varm sommer. Men snart sætter efterårsvinden ind, og en hjælpende hånd på cykelstien er kærkommen. Derfor kan elcyklen være det rette valg for dig.

Af Pernille Petersen

Markedet indenfor elcykler er eksploderet de seneste år, og mulighederne er efterhånden mange. Men hvilken type elcykel skal du vælge, hvilken størrelse skal cyklen være, og hvad med batteriet?

Gode råd fra de lokale cykelhandlere

Her giver de lokale cykelhandler deres råd, hvis du overvejer en elcykel som kan transportere dig til og fra arbejde

 ”Hvis du ønsker en god pendlerelcykel, så er det vigtigt, at komforten er i top, så du har den rette kørestilling. Men det er også vigtigt, at batteriet kan dække den rækkevidde, som du har til og fra arbejde. Du bør også overveje, hvorvidt der skal være plads til din taske og små indkøb”, siger Leif Jacobsen, indehaver af Vollerup 2-hjulcenter.

Indenfor elcykler findes der 3 forskellige motortyper, og hver motortype har sin fordel.

Forhjulsmotoren er den mest udbredte motortype, og den egner sig bedst, hvis du cykler korte ture. Centermotoren, som er placeret ved pedalerne, har den fordel af vægten fordeles lige på cyklen, hvilket giver en jævn og stabil køreoplevelse. Baghjulsmotoren virker på samme måde som centermotoren, dog bliver vægten placeret bagpå, som giver en oplevelse af, at du har får et lille skub bagfra. En elcykel med forhjulsmotor kan anbefales, hvis du køber en elcykel pga. helbredsmæssige problemer, eftersom at en elcykel med centermotor kræver en lidt større indsats fra cyklisten.

"Elcyklerne kommer med 3 forskellige motortyper og typisk 3 forskellige batteristørrelser. Det betyder, at der er stor forskel på cyklernes egenskaber omkring balance, positur og komfort. I vores dialog med kunderne finder vi sammen den løsning, som passer kunden bedst ”, siger Dan Rask, cykelekspert fra Bike-Snow4you.

Når du vil købe en elcykel, er det altid en god idé, at du prøver den inden.

Når du skal have en ny elcykel, er den rigtige rådgivning vigtig. På den måde sikrer du dig, at elcyklen passer til dig og dit behov. Den skal have den nødvendige rækkevidde, den rigtige motortype og størrelse”, siger Brian Braukmann, sælger hos Fri BikeShop, Sønderborg

Cykelhandlerne anbefaler

De lokale cykelhandler giver dig her deres anbefalinger på en god pendlerelcykel:

Med en komfortabel geometri, et moderne, sportligt udseende og et ekstra boost fra den fuldt integrerede elmotor giver en Specialized Turbo COMO mere sjov til din cykeltur, end du nogensinde kunne forestille dig. Motoren har en blød, stille og vibrationsfri kraftoverførelse. Specielt lavet til byen – jo hårdere du træder i pedalerne, jo mere kraft får du tilført. Batteriet er integreret i stellet, men kan alligevel tages ud for nem opladning, og giver en rækkevidde på 80 -130 km. Pris 26.999 Kr. hos Bike-snow4you.

Falter E 9.8 RT er topmodellen i Falter´s elcykel-program. Det nyudviklede stel i aluminium har det kraftige Bosch Actiuve Line 500Wh batteri integreret og giver en rækkevidde op til 175 km.
Motoren trækker jævnt med meget lidt støj. Stellet er fremstillet i let og stift aluminium. Kørestillingen er behagelig oprejst – det brede styr giver fuld kontrol, den affjedrede forgaffel og de brede Schwalbe dæk bringer dig sikkert over vejens ujævnheder. Pris 25.999 kr. hos Vollerup 2-hjulcenter.

 

Kildemoes City CB El Front er en klassisk elcykel til kvinden, som søger en god og komfortabel cykel, og som hurtigt vil fra A til B på de lange distancer uden at blive udkørt og svedig. Modellen er fremstillet med 7 indvendige Nexus Gear og V-bremse for - og fodbremse bag. Derudover kommer modellen med bagagebærer, lås, integreret for- og baglygte og frontkurv, hvilket gør den særligt egnet til kvinden, som skal have hverdagens indkøb ordnet på den tohjulede. Yderligere kommer modellen med et 11 Ah batteri og E-Going frontmotor 250 W, og cykel kan i alt indstilles til 3 forskellige hjælpeniveauer. Pris 12.999 kr. hos Fri bikeshop Sønderborg.

Hos de lokale cykelhandlere i Sønderborg-området står de altid klar til at give dig den rette service og guide dig til den cykel, som passer til dit behov. Så kig forbi din cykelhandler og få en god snak om, hvilken elcykel der passer ind i din hverdag.

27. august 2018

Din lokale cykelhandler

Cykelservice Sønderborg, Dybbølgade 25, 6400 Sønderborg

Vollerup 2-hjul Center, Mommarkvej 46, 6400 Sønderborg

Fri Cykler Sønderborg, Alsgade 2, 6400 Sønderborg

Bike-snow2you, Elholm 23, 6400 Sønderborg

Fri Cykler Gråsten, Borggade 3, 6300 Gråsten

Kims Cykelservice, Skeldevej 19, 6310 Broager

Lock Cykler, Parallelvej 2 Lavensby, 6430 Nordborg

Himex, Skovsholm 1 i Høruphav, 6470 Sydals

 

Vidste du at,

det kun koster 2 øre at cykle en kilometer på cykel, og at CO2-udslippet reduceres med over 90% for hver tur, der flyttes fra bil til el-cykel?

Cookiepolitik