Borgmesteren hejste det grønne flag på Sønderskov-Skolen

Tirsdag den 14. august kl. 12-12.15 hejste borgmesteren det grønne flag på Sønderskov-Skolen.

Af Kasper Wilkens

Skolen har fået flaget igen på grund af energipatruljens store arbejde på skolen for at nedbringe skolens energiforbrug. Energipatruljen er en gruppe elever, der igansætter forskellige initiativer, som skal sørge for at nedbringe skolens energiforbrug og CO2-udledning. 

Energipatrulje

Det er Friluftsrådet, der står bag "Det Grønne Flag". For at en skole kan få det grønne flag - som altid overbringes af borgmesteren - skal skolen arbejde med energi og bæredygtighed, og der skal være nedsat et miljøråd eller energipatrulje på skolen.

Sønderskov-Skolen har i flere år haft en energipatrulje. For at få flaget skal eleverne fra energipatruljen bl.a. ud at undervise og lave aktiviteter uden for skolen. Energipatruljen på Sønderskov-Skolen har bl.a. undervist eleverne i, hvordan de kan spare på strøm og vand. Derudover har de deltaget på Danmarks Læringsfestival og - ikke mindst - i COP 21 i Paris.

Smiley-ordning

Eleverne har igangsæt flere forskellige initiativer på skolen, hvoraf flere har fokus på at få deres skolekammerater til også at tænke på at begrænse skolens energiforbrug. Det har bl.a. en smiley-ordning, så når en klasse sparer på energien får de en smiley.

 

15. august 2018

Cookiepolitik