6000 km rundt i Europa - i elbil

Tre unge franskmænd i en elbil med kameraudstyr, gåpåmod, eventyrlyst samt en nysgerrighed på og ambition om at finde løsninger på jordens klimaforandringer besøgte Sønderborg og ProjectZero. 

Af Kasper Wilkens

Tre unge franskmænd er på vej rundt i Europa, hvor de vil se på energiløsninger og andre tiltag, der kan gavne klimaet.

”De besøgte også ProjectZero og det lød til, at Sønderborg kommer til at fylde en del i den rapport, som de laver på baggrund af deres tur”, siger Peter Rathje, direktør ved ProjectZero. Sønderborg er nået rigtig langt på den energirigtige bane – og her kan gæster se klimaløsninger, der virker.

Handling skal der til

Den seneste tid har klimaforskere talt højt om, at hvis kloden skal reddes, så skal der gøres en noget større indsats end hidtil antaget. Ord og hensigtserklæringer rækker ikke.

”Og de unge er på vej rundt i Europa for at se på løsninger, der virker, og som gør en forskel”, siger ProjectZero-direktøren.

Bright Green Business

Peter Rathje havde inviteret Lucienne Pubellier, projektleder ved EUC Syd, til at være med under besøget. De unge franskmænd kommer fra uddannelsessteder i Frankrig og den viden, som de samler sammen, bliver delt med andre uddannelsesinstitutioner.

”I Frankrig har arkitekter ingen problemer med at tegne energirigtige bygninger, men deres håndværkere har ikke det ”know how”, der skal bruges, når der skal bygges energirigtigt”, siger Lucienne Pubellier. EUC Syd uddanner og videreuddanner håndværkere – også til energirigtigt byggeri.

”Og for os er det altid dejligt, når der kommer gæster udefra. Mange af dem har brug for at klæde deres håndværkere og andre rigtigt på til de energirigtige udfordringer – og det kan EUC Syd gøre”, siger Lucienne Pubellier.

Oplevelser, erfaringer og løsninger bliver delt

De tre unge mænd, der til dagligt studerer Business Economics på universitet i Nantes i Frankrig, hvor de også startede deres tur, er på en 6000 km lang rejse gennem Europa i elbil. Undervejs sørger de for at filme og dokumentere alle deres oplevelser, som de redigerer løbende og ligger på deres hjemmeside og på diverse sociale medier for at brede budskabet ud og informere om deres erfaringer og opdagelser.

Inden besøget i Sønderborg havde de tre franskmænd været en tur i Hamborg, og efter Sønderborg-besøget gik turen videre til Berlin. Efter Berlin går turen videre ned gennem Østeuropa, inden de igen drager vestpå hjem mod Frankrig via Italien.

15. august 2018

Guidet tur i Sønderborg

Under besøget i Sønderborg besøgte de tre franskmænd:

 

Cookiepolitik