Stort transportevent på Sønderborg havn

Sønderborg Kommune og ProjectZero afholder et stort transportevent d. 5. maj på Sønderborg Havn, hvor elbilløbet Tour de Flens danner rammerne for dagen.

Af Pernille Petersen

Sønderborg Kommune og ProjectZero afholder årets måske største transportevent i Sønderborg-området, som løber af stablen lørdag d. 5. maj fra 10:00 – 15:00 på havnen i Sønderborg. Eventet går under titlen "mød det grønne køretøj".

På mød det grønne transportmiddel vil elbilløbet Tour de Flens også være en del af arrangementet, hvor de mere end 50 elbiler vil være med til at danne rammerne for dagen. Tour de Flens vil ankomme ved Slotskajen kl. 10:30, hvor der vil være mulighed for at prøve én af elbilerne fra løbet, inden karavanen af elbiler drager videre mod Glücksborg med historiske og CO2-neutrale fortællinger undervejs.

"Det glæder mig, at Tour de Flens for syvende gang kan afholdes her i Sønderborg-området og samtidig være med til at danne rammerne for den store transportdag i Sønderborg, hvor vores borgere også har mulighed for prøve de grønne køretøjer", siger Aase Nyegaard, formand for teknik og miljøudvalget, Sønderborg Kommune.

Prøv hybrid- og elbiler

Udover besøget af Tour de Flens vil der ved Chr. X's bro også være mulighed for at møde områdets lokale bilforhandlere, som vil vise deres hybrid- og elbilsmodeller frem og besvare spørgsmål, om hvordan bilerne fungerer og de økonomiske besparelser. Flere af bilerne vil også kunne prøvekøres.

Hvis de firehjulede køretøjer ikke er noget, vil områdets lokale cykelhandlere stå klar med cykler til enhver smag. Der vil være mulighed for at prøve en elcykel i forskellige udgaver, som henvender sig til både unge som ældre.

Det er en god anledning til at opleve elcyklens mange fordele, herunder at få en sundere hverdag, når cyklen erstatter nogle af bilturene og måske blive det daglige transportmiddel til og fra arbejde", siger Helge Larsen, formand for sundhedsudvalget, Sønderborg Kommune.

For børnene vil der være mulighed for at udfordre hinanden på segwaybanen, besøge House of Science i teltet og deltage i børneaktiviteter.

Program

Kl. 10.00-15.00 Kom og prøvekør en elbil, hybridbil eller elcykel ved de lokale bil- eller cykelhandler
Kl. 10.30-11.30 Tour de Flens ankommer ved Slotskajen, hvor taler og sang åbner transportdagen.
Kl. 10.30-14.30 Kør på Segways på en lukket bane
Kl. 10.00-14.30 Dialog om de 17 verdensmål v. House of Science
Kl. 10.00-14.30 Børneaktiviteter
 

5. maj 2018 kl. 10:00 - 15:00

Pris: Gratis

Hvem kan du møde på dagen?

 • Als Motor
 • Auto Lindvang
 • Beka Auto
 • Bike-snow-4you
 • Bil & Co
 • Erling Høi-Nielsen
 • Fri Bikeshop Sønderborg
 • Himex
 • Landbybusserne
 • Vollerup 2hjul center
 • VW Agerly

Cookiepolitik