Skolebørn sætter fokus på cykling

Kampagnen, Alle Børn Cykler, er gået i gang, og den skal få flere børn til at cykle på hverdage fremfor at blive kørt af forældrene.

Af Pernille Petersen

Igen i år afholdes cykelkampagnen, Alle Børn Cykler, som Cyklistforbundet og TrygFondens arrangerer i samarbejde med skolerne rundt om i kommunen. I år deltager mere 1900 elever.

Som en del af kampagnen konkurrerer eleverne om at cykle så mange dage som muligt i dysten om forskellige præmier – blandt andet nye cykler til en hel klasse eller festlige klassefester. Med kampagnen tilbyder Cyklistforbundet undervisningsmaterialer, der får fysisk aktivitet og læring til at gå op i en højere enhed

Alle Børn Cykler skal få flere børn til at cykle i hverdagen - for eksempel til og fra skole. Det er veldokumenteret at børn, der bevæger sig, får bedre selvværd, bliver sundere og har nemmere ved at lære. I Sønderborg Kommune er der stor fokus på, at aktivitet og bevægelse er et vigtigt grundlag for at leve det gode liv”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.

Flere kampagner sætter fokus på cykling

Alle Børn Cykler er kun en af de mange cykelkampagner, som er igangsat siden skolestart. Sønderborg Kommune og ProjectZero har for kort tid siden lanceret cykelkampagnen ”Giv dit barn liv”, som opfordrer forældre til at droppe den dårlige vane med at køre børnene til skole i bil. Det sker med et glimt i øjet, og der er lavet tre små film, der deles lystigt på de sociale medier og vises i biograferne.

”Det er vigtigt, at forældrene bakker deres børn op i at cykle til skole og fritidsaktiviteter. Sørg for, at cyklen er i god stand, hjelmen passer på hovedet, og at tøjet er gearet til en cykeltur i det danske cyklevejr. Tag godt imod de cyklende elever - og til jer forældre: Giv dit barn lov til at cykle”, siger Erik Lorenzen, formand for Børne- og uddannelsesudvalget.

Cykling er sundt, sjovt og godt for klimaet

Udover, at skolebørnene får nemmere ved at lære efter en cykeltur, bliver de samtidig sundere, er med til at reducere antallet af biler på vejene og dermed CO2-udledningen i Sønderborg-området. For hver cyklet kilometer reduceres CO2-udledingen med ca. 165 g/CO2, hvilket svarer til ca. 132 kg/CO2 på et skoleår, hvis der er 2 kilometer mellem skole og hjem.

Pressemeddelelse, Sønderborg Kommune

19. september 2017

Gode råd til en sikker færden i trafikken

På Cyklistforbundets hjemmeside kan du finde gode råd og vejledning om, hvordan dit barn bliver sikker i trafikken og lærer at cykle.

Klik her for at læse mere

Cyklens mange fordele

Der er mange fordele ved, at du udskifter bilen med en tur på cyklen:

  • Du reducerer din CO2-udledning med 100%, da cykling er CO2-neutralt
  • Du får et bedre helbred –  samfundet sparer 7 kr per kørt kilometer
  • Der vil være færre biler på vejene, og derved øges trafiksikkerheden
  • Du får et billigt transportmiddel, da cyklen ikke kræver store vedligeholdelsesomkostninger og brændstof.

Cookiepolitik