Pia Olsen Dyhr blev inspireret

ProjectZero stiller gerne op, når vi får besøg udefra. Onsdag den 11. oktober var Pia Olsen Dyhr, formand for SF, på besøg hos Danfoss for at høre mere om intelligente energiløsninger. Derefter gik turen til Alsion, hvor ProjectZero tog imod for at fortælle om ProjectZero samarbejdet.

Af Henrik Bielefeldt

Pia Olsen Dyhr blev inspireret af besøgene hos både Danfoss og ProjectZero. Hun kender godt til Sønderborgområdets vision og var derfor meget nysgerrig på, hvordan hele områdets samarbejde fungerede. 

”Jeg står på Christiansborg hver eneste dag og siger, at vi godt kan gøre mere i Danmark og være mere ambitiøse med den grønne omstilling end der, hvor vi er lige nu, og så er det godt at opleve, at Sønderborg har ProjectZero-Visionen om at drive den bæredygtige udvikling helt frem – og jeg håber, at Sønderborg kan prikke os andre på skulderen og sige "se vi kan – hvorfor kan I ikke?", udtalte Pia Olsen Dyhr.

Derudover var Pia Olsen Dyhr også meget interesseret i tilslutningen til vindmøllerne i Lillebælt. Hun ser Sønderborgs ambitioner om at kunne dække sit eget strømforbrug som inspirerende.

Under besøget på både Danfoss og hos ProjectZero blev der også diskuteret aktuelle problemstillinger. Blandt andet blev området omkring overskudsvarme vendt. "Vi skal gøre det nemmere for Sønderborg Kommunes virksomheder at sælge deres overskudsvarme. Det er absurd, at virksomheder som Danfoss og COOP er tvunget til at fyre for fuglene, når de lige så godt kan varme stuerne op", udtalte Pia Olsen Dyhr.

Vores grønne omstilling er i fuld gang, men vi har også brug for omstilling i nationale love og regler. Derfor er det også positivt, når vi får mulighed for at diskutere nogle af de problemstillinger med folketingets politikere.

16. oktober 2017

Billeder fra besøget

 

Den grønne læseplan og UNESCO-samarbejdet blev diskuteret

Pia er også en BIG ZERO fan

Hans Lehmann overrakte Pia Olsen Dyhr en bog om bæredygtig global udvikling.

Cookiepolitik