Over 50% af butikkerne er med i ZERObutik

I torsdags overrakte borgmester Erik Lauritzen ZERObutik diplomer til de nye ZERObutikker. Der blev givet diplomer i hvidt og sølv. 

Af ProjectZero

ProjectZero holdt i torsdags diplomoverrækkelse til de nye ZERObutikker. Det foregik ved et arrangement torsdag morgen ved Garnhulen i Sønderborg. Borgmester Erik Lauritzen uddelte ZERObutik diplomerne med et stort tillykke til butikkerne.

”Jeg er glad for, at butikkerne bakker op om Sønderborgs ProjectZero vision om at blive CO2-neural inden 2029. Nu er alle de lavthængende frugt ved at være plukket, og det er derfor afgørende, at vi fortsat bliver ved med at energirenovere”, fortalte borgmester Erik Lauritzen.

Mere end 150 butikker er nu ZERObutikker, og det betyder, at over 50% af butikkerne er med. Nu skal der derfor gøres en ekstra indsats for at få de sidste med. Der skal kigges på restauranter, frisører og større kæder, som f.eks. Silvan.

Diplomerne, der blev uddelt:

  • Garnhulen fik et sølv diplom
  • Multimedia Reparation fik et sølv diplom
  • Huset Torré fik et hvidt diplom
  • Smokey fik et hvidt diplom
  • IT Clinic fik et hvidt diplom
  • Freya M fik et hvidt diplom
  • Kaj’s Bageri Dybbøl fik et hvidt diplom
  • Kaj’s Bageri Vester Sottrup fik et hvidt diplom
  • Kaj’s Bageri Broager fik et hvidt diplom

Det Nye Klimamærke

Det nye klimamærke er opdelt i forskellige kategorier. En hvid kategori, hvis butikken har reduceret deres energiforbrug med mere end 10%. En bronze (21-30%), sølv (31-50%) og guld (51-70%) – samt en grøn kategori, når butikken er lykkedes med at reducere mere end 70%. Det hele har fået en grafisk makeover, men der stadig tale om et klistermærke til at sætte på butikkens hoveddør og et diplom til at hænge i butikken. Diplomet er desuden tilføjet fire overordnede indsatsområder, så det er tydeligt, hvor den enkelte butik har sat ind.

Kristian Krogh, der er projektleder for ZERObutik-programmet, udtaler: ”Det er med stor glæde, vi afholder disse arrangementer, da de deltagende butikker har været med til at gøre en forskel. Jeg kan kun glæde mig over, at butikkerne i området støtter op om Sønderborgs ProjectZero vision om et CO2-neuralt område”.

3. oktober 2017

Sådan bliver du ZERObutik

Du kan blive ZERObutik, hvis du har reduceret dit energiforbrug med mere end 10%. Kontakt en af vores ZERObutikpartnere for at blive certificeret:


NH Jespersen​ - 74 42 43 30

 

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Møldrup - 74 42 98 00

Sydjysk Eltekniq - 74 40 50 60

Cookiepolitik