MATCH projektets partnere mødtes i Sønderborg

I slutningen af oktober mødtes MATCH projektets partnere i Sønderborg for at diskutere de foreløbige resultater og få inspiration fra Sønderborg-områdets omstilling.

Af Nicolas Bernhardi

Samspil i energisystemet er ikke noget, de fleste borgere og forbrugere tænker særlig meget på. Alligevel er Danmark et af de lande, som er nået længst, når det gælder om at bruge vedvarende energi til at producere el.

Match partnere i Sønderborg

Samtidig er der en stigende grad af borgere og virksomheder, som tænker over deres egen omstilling – det er ved at installere solceller, købe elbiler eller installere varmepumper. Årsagerne til denne beslutning kan være mangeartede, og det er et af de områder, som MATCH projektets forskere er interesseret i. Og det gælder om at finde de smarte løsninger, som både er til gavn for en grønnere fremtid og ikke er til gene i hverdagen.

”I MATCH projektet prøver vi at finde ud af, hvordan smarte løsninger inden for energiområdet kan hjælpe de små forbrugere til at spare energi. I denne sammenhæng undersøger vi nogle af de områder, hvor man allerede er langt i omstillingen, og her er  Sønderborg-området et af dem", fortæller projektleder Toke Christensen fra Aalborg Universitet og fortsætter, "når vi mødes til vores partnermeeting her, så handler det om at dele vores viden på tværs af landegrænser og projekter, men også om at se på noget her i området. Derfor har vi planlagt at tage på ZEROtur for at opleve Sønderborg-områdets ProjectZero omstilling der, hvor den sker.”

Partnere fra hele EU

Den grønne omstilling sker efterhånden mange steder i EU. Projektpartnerne i MATCH kommer fra Norge, Østrig og Danmark. De danske partnerprojekter kommer fra FUR, Samsø og Sønderborg, mens forskningen er forankret på Aalborg Universitet.

Match projektet slutter midt 2018.

31. oktober 2017

Om MATCH projektet

MATCH projektet skal undersøge, hvorvidt forbrugerne er villige til at ændre deres adfærd og bruge den grønne strøm, når den produceres. MATCH projektet varer i 2,5 år og har partnere i Danmark, Norge og Østrig.

Læs mere på: http://www.match-project.eu/

MATCH er støttet af Smart Grids Plus programmet

Cookiepolitik