Interesse for en grøn og billigere varmeregning

I sidste uge blev der afholdt informationsaften, hvor borgere fra Sønderborg-området kunne høre om de mange fordele ved at udskifte det gamle olie- eller gasfyr med en grøn varmekilde.

Af Pernille Petersen

På en regnfuld og blæsende efterårsdag er interesserede borgere draget til autentiske rammer i Augustenhof på Nordals for at høre mere om grønne varmekilder. De er kommet for at få gode råd fra fagfolk og eksperter om, hvordan de kan udskifte det gamle olie- eller gasfyr og samtidig tilgodese både klimaet og varmeregningen.

En fordel for husets værdi

På informationsaftenen kunne de fremmødte få indblik i nogle af de mange fordele, der er ved at skifte til en grøn og energirigtig varmekilde – også når huset skal sælges.

Når du energirenoverer din bolig og skifter til en grøn varmekilde, har det stor betydning for energimærket, som påvirker prisen, når huset skal sælges”, siger Merete Lund Brock, indehaver af Home Sønderborg, og forsætter

det energimæssige forbrug har stor betydning for boligkøberne, og vi oplever ofte, at køberne undgår boliger med oliefyr”, slutter Merete Lund Brock.

Der var også gode råd at hente for de fremmødte, som overvejer at udskifte oliefyret.

Det er vigtigt at undersøge, om huset er isoleret nok til at kunne få installeret en varmepumpe. Det kan tjekkes ved, at oliefyret sættes ned på 50 grader. Hvis huset holder temperaturen, er det ikke noget problem”, siger Gert Backmann, energikonsulent ved Botjek.

Den bedste beslutning

Boligejeren Bent Seehagen fra Mjels fortalte på aftenen om sine energirenoveringer og den store glæde, det har været at udskifte oliefyret med en varmepumpe.

At vi har udskiftet det gamle oliefyr med en varmepumpe, er det bedste vi nogensinde har gjort. Jeg kan kun opfordre jer til at komme i gang. Vi har tjent vores energirenovering og varmepumpe hjem på 12,5 år, og samtidig har vi halveret udgifterne til el og varme”, siger Bent Seehagen med stor begejstring.

31. oktober 2017

Oliefyrsindsatsen

"Fix din varmekilde" er et led i Sønderborg Kommune og ProjectZeros mål om at udfase 90 % af de resterende oliefyr i landdistrikterne frem mod 2020. Læs mere om "Fix din varmekilde" her.

Cookiepolitik