Få overblik over dit indeklima

ProjectZero udlodder en måling af hjemmets indeklima til 5 heldige vindere. Her kan du blive klogere på, om du får luftet godt nok ud i huset, og om din varmestyring er sund for dig og din bolig.

Af Karin Sloth

Mette Krogh Nielsen og hendes familie bor i et nyere hus og har netop afsluttet et måleforløb af deres hjem.  "Det har været rigtig sjovt og lærerigt at følge vores indeklima”, fortæller Mette Krogh Nielsen.

”Charlie startede med at sige, at vores hus ikke ville leve op til de fastlagte niveauer, men det gik heldigvis ikke helt, som han forudsagde. Vi lå i det grønne næsten hele tiden. Målingerne fortalte, at 100% af tiden var fugtigheden god eller næsten god, men CO2 niveauet var 20% af tiden dårligt. Så gik der selvfølgelig sport i at forbedre det”, fortsætter Mette Krogh Nielsen.

”Vi er blevet bekræftet i, at vi har et sundt hus at bo i. Det giver en god tryghed af få foretaget sådan en måling. Det, vi skal have kigget på, er udluftningen om natten, for her stiger CO2 niveauet i huset, og det kan gå ud over søvnen”, afslutter Mette Krogh Nielsen.

Når man energirenoverer huset, er et bedre indeklima ofte en sidegevinst, som kan være svær at sætte værdi på. Med et IC-meter bliver det muligt at se, hvordan indeklimaet i huset ser ud både før og efter en renovering. På den måde bliver det tydeligt, hvad du får ud af renoveringen – ikke kun i energibesparelse, men også i komfort og velvære med et bedre indeklima.

”Der er kommet mere fokus på indeklimaet, når der bliver energirenoveret, da flere ønsker at få energibesparelser og indeklima til at spille sammen. Vi er blevet mere opmærksomme på, hvor vigtigt et godt indeklima er for vores sundhed og velvære”, udtaler Charlie Lemtorp fra Charlies Energi og Byggerådgivning.

 

Konkurrence

Du har nu muligheden for også at få installeret et ICmeter, der i en måned løbende måler på dit indeklima. Undervejs kan du følge målingerne, og til sidst vil energivejleder Charlie Lemtorp give dig en rapport over dit indeklima samt rådgivning til forbedringer. ICmeteret måler på fugt, temperatur, CO2 niveau og støj i boligen. Enheden måler hvert 5. minut og sender data ind til analyse, som du samtidig kan følge på din computer.

ProjectZero udlodder 5 måleforløb, der varer en måned.  For at deltage i konkurrencen skal du bo i Sønderborg Kommune og være villig til at dele dine erfaringer med os, så vi kan formidle dem i vores nyhedsbrev.

Deltag i konkurrencen ved at svare på et enkelt spørgsmål via vores facebookside

16. oktober 2017

Hvad er et godt indeklima?

Du har et godt indeklima, når gennemsnitstemperaturen i boligen er mellem 19 og 22 grader. Du skal også huske at lufte ud to til tre gange om dagen i 5 til 10 minutter, så CO2 niveauet i boligen ikke kommer over 800ppm.

Cookiepolitik