Børn som klimadukse

I uge 39 blev der landet over afholdt naturvidenskabsfestival, hvor ca. 35.000 skoleelever havde ekstra fokus på verden i fremtiden. Tandslet Friskole havde primært valgt at koncentrere sig om energi og miljø både globalt, på skolen og i elevernes egne hjem.
 

Af Karin Lemtorp

Eleverne fra Tandslet Friskole viser stolt skolen frem. Signe på 11 år fortæller, at vi skal gøre noget nu, for sneen i Grønland smelter – og det går stærkt!

Underviserne May Madsen og Christa Stoffregen fortæller, at deres mål med temaugen er at få skolens elever til at opfatte sig selv som rollemodeller indenfor energi. De er begge overraskede over, hvor lille den generelle viden om energi er hos eleverne. Men de kan mærke, at interessen og engagementet er steget betydeligt i ugens løb. ”Vi oplever at de ting, vi taler om her på skolen, tager eleverne med hjem. De husker deres familie på at slukke for fjernsynet, når ingen ser på det, de slukker for vandet, når de børster tænder og husker at nøjes med et lille skyl på toilettet. Jeg er også selv blevet mere opmærksom på at spare på energien i mit eget hjem”, fortæller May Madsen.

Der er i løbet af ugen blevet talt om vigtigheden af at reducere mængden af det kød, vi spiser. Eleverne var derfor i skolekøkkenet og tilberede tang og melorme som alternativ til fx oksekød, der udleder store mængder metangas. I første omgang var eleverne skeptiske og rynkede på næsen. De havde dog alle mod på at give menuen en chance, og størstedelen blev positivt overrasket over smagen.

Anne Lene på 11 år viser en af de opsatte huskesedler

Skolen havde lånt udstyr, så eleverne kunne måle og observere på skolens lys, vand og indeklima. Efterfølgende har de hængt små huskesedler til hinanden rundt på skolen, så de ikke glemmer at passe på miljøet og vores fremtidige verden. 

3. oktober 2017

Naturvidenskabfestival 2017

 Naturvidenskabsfestival er en faglig begivenhed, hvor tusindvis af børn og unge fra hele Danmark hylder science hvert år i uge 39. Dette års tema er ”Min nye verden” 

Læs mere her.

Konkurrence

Eleverne på Tandslet friskole var især begejstrede for ideen om at lave en konkurrence med familien om at spare mest muligt på elregningen og få flere penge til mere af det sjove.

Cookiepolitik