Solcellerne betaler sig selv

I Sønderborg Andelsboligforening afdeling 22, Kløver/Hvedemarken har de fået installeret 3000 m2 solceller, som betaler sig selv.

Af Henrik Bielefeldt

Som en del af SmartEnCity projektet har afdeling 22 fået installeret 3000m2 solceller. Arbejdet med at installere dem blev afsluttet den 15. oktober.

Solcellerne kan producere 408.000 kWh, hvilket svarer til, at afdelingen selv producerer 37% af deres samlede elforbrug.

Den besparelse, som afdelingen opnår ved at installere solcellerne, bruges til at betale for solcellerne. Dermed har afdelingens beboere ikke fået nogen huslejestigning som følge af solcellerne”, udtaler Torben Esbensen, der er rådgiver på projektet.

Det forventes, at solcellerne vil være betalt efter 10-12 år. Derefter vil solcellerne levere gratis strøm i afdelingen. Det forventes endvidere, at solcellerne kan levere strøm i op til 30 år og afdelingen kan derfor se frem til mange års gratis strøm.

I videoen nedenfor kan du høre mere om installeringen af solceller og LED-lamper i hele afdelingen. 

14. november 2017

SmartEnCity

Sønderborg er en del af SmartEnCity projektet, der støttes finasielt af den Europæiske Union’s Horizon 2020 forsknings- og innovationsprogram. 35 partnere fra 6 forskellige lande ønsker sammen at gøre smarte CO2-neutrale byer til en realitet i Europa. Sønderborg er blandt de tre første byer, der bliver demonstrationsbyer sammen med Vitoria-Gasteiz og Tartu.

læs mere her

Cookiepolitik