Sønderborg-området har fået en supercykelsti

I forrige uge blev den nye supercykelsti fra Sønderborg til Nordals indviet. Cykelstien skal være med til at fremme cyklismen i Sønderborg-området.

Af Pernille Petersen

Sønderborg Kommune kunne i forrige uge indvie den nye supercykelsti – den gamle togtunnel under kongevejskrydset er genåbnet og den sidste etape af cykelstien anlagt. Den nye supercykelsti går fra busstationen i Sønderborg via Sundsmark, Vollerup, Augustenborg og slutter i Havnbjerg, en tur på 21 kilometer.

Jeg kender mange, der cykler den strækning hver dag. Jeg kender endda en, der cykler helt fra Gråsten til Nordals. Det er virkelig, virkelig sejt”, sagde Frode Sørensen, da han indviede cykelstiens sidste etape.

Etableringen af supercykelstien er en del af cykelhandlingsplanen, som skal være med til at gøre Sønderborg Kommune til den mest cyklende kommune i Syddanmark i 2028 og samtidig få flere borgere til at rykke fra bilen over til cyklen – et tiltag, der en del af den strategiske energiplan for grøn transport.

Det er sundt og hermed med til at reducere vores sundhedsudgifter. Men det hjælper os også med at spare CO2”, sagde Frode Sørensen under indvielsen.

Supercykelstier giver bedre forhold for cyklisterne

For at en cykelsti kan blive kategoriseret som en supercykelsti, er der nogle krav, den skal leve op til. Det skal være nemt at cykle mellem strækningerne med så få forhindringer som muligt, samtidig med at der er lagt vægt på tryghed, sikkerhed og god komfort, som gør det behageligt for cykelpendlerne at komme fra A til B.

Under indvielsen blev der også udvist begejstring for den nye supercykelsti.

Det er super med sådan en supercykelsti”, sagde Henry Frederiksen, der sammen med Cyklemotion Sønderborg deltog i indvielsen.

Tag cyklen med i bussen

Med den nye supercykelsti er det blevet lettere og mere sikkert at cykle til busstationen. Nu er det derfor også nemmere at cykle ned til de CO2-neutrale busser og tage cyklen med ombord i bussen – det er blevet mere oplagt at tage bussen på de lange afstande og cykle til og fra busstoppesterne.

28. november 2017

Den sidste etape

Video om etablering af supercykelstien

Cookiepolitik