Inspirerer naboerne til at spare på energien

Esther Enemark og Børge Jensen har gennem et par år reduceret deres energiforbrug med 25%. De har for nylig skiftet fryseren og erstattet de resterende glødepærer med LED pærer og glæder sig til at se, hvor meget de nu kan reducere energiforbruget med.

Af Kristian Krogh

Esther Enemark og Børge Jensen har gennem se sidste år tænkt meget på, hvordan deres energiforbrug har udviklet sig. Elforbruget er faldet fra 3300kWh pr. år til 2450kWh pr. år siden 2014. Hvilket svarer til en besparelse på 25%. For at få den høje besparelse på elregningen har Børge Jensen og Esther Enemark skiftet til LED og tænkt over deres standby forbrug.

”Vi slukker for alt på kontakterne, når vi ikke bruger det, så vi ikke har standby forbug. Der er ingen grund til at fjernsynet eller andre apparater sluger strøm, når vi ikke bruger dem", fortæller Esther Enemark og Børge Jensen.

Børge Jensens barndomshjem, som parret har boet sammen i de sidste 8 år, har fjernvarme som varmekilde. Til at supplere fjernvarmen om vinteren har de en brændeovn i stuen.

Lån af sparekuffert ved ProjectZero

Børge Jensen kontaktede ProjectZero, fordi han gerne ville måle, hvad hans fryser brugte af strøm i løbet af et døgn. Da de var på ferie, havde huset et højt standby forbrug, og Børge Jensen mistænkte fryseren for at være synderen. I sparekufferten, han lånte ved ProjectZero, var der et Sparometer til at måle forbruget med. Han afprøvede samtidig nogle af LED pærerne medhenblik på at skifte resten af de gamle glødepærer ud til LED.

”Efter at have lånt sparekufferten af ProjectZero, har vi skiftet fryseren og købt de sidste LED pærer. Så vi glæder os meget til at se, hvor meget vores energiforbrug nu kan falde”, fortæller Esther Enemark og Børge Jensen.

Giver en god oplevelse

”Sparekufferten har givet os så god en oplevelse, at vores to naboer også har lånt den. En af naboerne vil også skifte fryseren af den grund. Og jeg er helt sikker på, at alle tre naboer vil have LED pærer i alle deres lamper", fortæller Børge Jensen.

 

 

14. marts 2017

Hvad er en sparekuffert?

I ProjectZeros sparekuffert findes, ud over energimåler, forskellige LED pærer som man kan afprøve i sine egne lamper – derved undgår man at købe forkerte pærer, der slet ikke passer til lampen. I kufferten findes også forskellige vandspare komponenter. Med energimåleren har du mulighed for at måle, hvor meget strøm dine apparater bruger, når de er i standby, eller når de står tændte.

Cookiepolitik