Trafikkaos på Rønhaveplads

Over 150 grønne trafikanter skabte onsdag morgen trafikkaos på Rønhaveplads. Her stod ProjectZero og Sundhedsordningen for ansatte i Sønderborg kommune klar med morgenmad til alle morgenfriske cyklister.

Af Henrik Bielefeldt

Allerede fra kl. 6.30 var de første cyklister på banen, hold for hold kom de trillende for i fællesskab at starte dagen med morgenbrød og kaffe.

”Jeg kan mærke, jeg møder mere frisk ind på arbejde, efter jeg er begyndt at tage cyklen”, udtaler Jannie Hansen. ”Selvfølgelig betyder vejret også en del, men det har jo været godt indtil nu”, fortsætter hun.

VI CYKLER TIL ARBEJDE kampagnen handler om at gøre noget godt for sig selv og for miljøet. Sidste år sparede kampagnen samlet miljøet for 1.695.668 kg. ”Når vi taler om klimaforandringer, er transportområdet et sted, vi alle kan gøre en forskel. For hver gang vi vælger cyklen i stedet for bilen, bidrager vi positivt til den grønne omstilling”, udtaler Pernille Petersen fra ProjectZero.

Både Fri Bikeshop Sønderborg og Vollerup 2 hjulscenter var også klar på pladsen, så man kunne få tjekket dæktrykket og smurt kæden - hvilket flere cyklister benyttede sig af, så turen til arbejde kunne gå endnu bedre.

I år er der tilmeldt 876 deltagere, og der er allerede kørt over 65.477 km tilsammen. ”Det er utroligt flot med den store tilslutning, der er til kampagnen”, udtaler Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget. ” Vi cykler til arbejde handler også om at blive en del af et fællesskab. Det er meget nemmere at komme op på cyklen, hvis kollegerne er med – det forpligter på en god måde”, fortsætter han.

12. juni afholdes der cykelfest på Idrætshøjskolen for alle deltagere i VI CYKLER TIL ARBEJDE. Her vil der være mulighed for at vinde præmier og høre cykellegenden Ole Ritter og Flemming Enevold i et underholdende musikalsk foredrag.

1. januar 0001

Cykelfest

Du deltager i VI CYKLER TIL ARBEJDE og inviteres til at deltage i et brag af en afslutningsfest.

Mandag den 12. juni kl. 17:00 - 20:15

Af hensyn til bestilling af forplejning er der brug for tilmelding til arrangementet senest 2. juni kl. 12.00.

Holdkaptajnen tilmelder holdet via nedenstående link:

www.Projectzero.dk/cykelfest

 

Cookiepolitik