Elbilerne indtog ProjectZeros Sønderborg

45 elbiler og flere end 80 elbil-entusiaster fra hele Europa startede lørdag deres årlige Tour de Flens rejse i Sønderborg. Borgmester Erik Lauritzen bød velkommen, og Flensborgs overborgmester Simone Lange sendte bilerne ud på rejsen.

Af Peter Rathje

Sonfors parkeringsplads på Ellegårdvej var lørdag fyldt med elbiler.

Tour de Flens har på sit 6. år skabt en elbil-kult omkring Sønderborg. De mere end 80 deltagere bragte 45 elbiler i alle afskygninger og prisklasser til Sønderborg, hvor der allerede fra morgenstunden lørdag blev debatteret e-mobilität og tekniske detaljer.

Minister og borgmestre bød velkommen

Sønderborgs singer-songwriter, Richard Nielsen, optrådte med klimasang, og der var taler af borgmester Erik Lauritzen, overborgmester Simone Lange, klimaminister Robert Habeck og ProjectZeros Peter Rathje.

Værten Lars Riemann, direktør for Sønderborg Forsyning, glædede sig over det flotte fremmøde og den gode stemning – og tilbød frisk grøn strøm fra SONFOR´s solcelleanlæg inden karavanen kørte til Dybbøl Banke, hvor der blev holdt pitstop med besøg på Dybbøl Mølle. Turen fortsatte til Flensborg og sluttede lørdag i Glücksburg.

Borgmester Erik Lauritzen bød gæsterne velkommen til grønne Sønderborg med en opfordring til at komme igen.

Deltagerne kom primært fra Nordtyskland, men også deltagere fra Sønderborg-området, Kolding, Hamborg, Berlin og Schweiz deltog i årets Tour de Flens, som igen i år var arrangeret af Werner Kiwitt fra Artefact i Glücksburg.

1. maj 2017

Tour de Flens

Tour de Flens samler én gang årligt elbil-entusiaster fra begge sider af grænsen og gennemfører en helt igennem grøn tur fra start i Sønderborg til slut i Glücksburg. Undervejs besøges både grønne og historiske sights. Læs mere om turen her.

Uddrag af ProjectZero´s velkomsttale

I en frustrerende verden er det dejligt at konstatere, at borgere og lokalsamfund tager skeen i egen hånd. Dette er netop situationen i både Sønderborg og i Flensborg, hvor byerne med ProjectZero og Klimapakt Flensborg har skabt handlekraftige visioner, som bygger på offentligt-privat partnerskab og specifikke deadlines for, hvornår omstillingerne skal være fuldført.

Handlekraft og ansvarlighed viser også alle jer, som allerede kører elbil og som år efter år markerer et fællesskab på tværs af grænsen med Tour De Flens. I er ambassadører for omstillingen og har både udsyn og overskud.

Jeg er sikker på, at I også går foran på andre områder, energirenoverer, sparer energi, producerer egen strøm og spiser mere klimarigtigt – elbilen er derfor ikke kun et transportmiddel, men også et personligt ikon, som afspejler ansvarlighed overfor en mere bæredygtig verden …..  sagde ProjectZeros Peter Rathje bl.a. til årets deltagere i Tour de Flens 2017.

Cookiepolitik