Hjælp spejderne med at skabe SCOUT-løsninger

SCOUT udfordrer spejderne på bæredygtig tænkning, innovation og løsninger. Sønderborgs nysgerrige og krøllede (virksomheds) hjerner inviteres til at SCOUTE med.

Tilmeld dig SCOUT og oplev suset i fællesskabet!

Af Peter Rathje

Hjælp spejderne med at skabe SCOUT-løsninger

Om knap 4 uger rykker 40.000 spejdere ind på Kær-halvøen. Centerbyens befolkning mere end fordobles i uge 30/2017, hvor spejderne udfordrer både bæredygtighed og innovation.

Forarbejdet er gjort. ProjectZero har i samarbejde Sønderborg-spejdere, Sønderborg Vækstråd og lokale virksomheder fyldt et katalog med udfordringer og ideer, som spejdere i alderen 17+ skal arbejde videre med på lejrens FABtown.

Billede fra SL2017 workshop

Bæredygtige udfordringer

Sønderborg har sat et ZERO-fingeraftryk på udfordringerne, og der er aktiviteter til spejdere med alle interesser – både dem, som gerne vil have plan og arbejdstegning - og til spejdere, som selv vil hitte på ud fra en vild idé.

På lejren vil spejderne under temaet SCOUT arbejde med energi, ressourcer og bæredygtige spejderløsninger. Kataloget omfatter bl.a.:

  • Smarte energiløsninger til mobilopladning, opvarmning af vand til brusebade
  • Mobil spejderlejr, der efterlader mindst muligt aftryk på området, den besøger
  • Bæredygtige erstatninger for engangs-presenninger, alubakker og andre spejder-klassikere

SCOUT blev skabt over to workshops i forsommeren, hvor et katalog blev fyldt med udfordringer og ideer til mulige løsninger, som spejderne skal arbejde videre med i FABtown i uge 30/2017. Lokale virksomheder og Sønderborg-spejdere har i samarbejde skabt kataloget.

Bliv Sønderborg-jobber i FABtown

To gange dagligt stiller 10 spejdertrupper i FABtown, hvor de skal løse Sønderborg-udfordringerne. Stafetten og udfordringerne gives videre til en ny spejdergruppe. I alt regner vi med, at 600 spejdere arbejder med bæredygtige udfordringer i de syv dage, værkstederne har åbent.

Undervejs vil krøllede hjerner fra områdets virksomheder stille op og byde ind med inspiration. Mange har allerede tilmeldt sig, men der er plads til mange flere, som med håndværker-snilde og tekniske kompetencer kan inspirere og instruere spejderne i aktiviteterne.

Mærk suset fra 40.000 spejderes ansvarlighed og fællesskab!

22. juli 2017 - 29. juli 2017

Sådan kan du være med

Sådan kan du være med

Privatpersoner og medarbejdere fra lokale virksomheders kan deltage i SCOUT. Man kan deltage en enkelt dag eller være med på hele lejren. Du tilmelder dig til SCOUT-aktivitetspaletten, som kører følgende dage:

Søndag den 23. juli kl. 9-12 og 13-16

Mandag den 24. juli kl. 9-12 og 13-16

Tirsdag den 25. juli kl. 9-12 og 13-16

Torsdag den 27. juli kl. 9-12 og 13-16

Fredag den 28. juli kl. 9-12 og 13-16

Registrering er nødvendig, så lejrens koordinatorer ved, at du hører til i SCOUT/FABtown samt for at sikre, at du får mad i løbet af dagen, idet gæster ikke kan handle på lejren.

Tilmeld dig derfor direkte til SCOUT/FABtown her.

Henrik Grothe leder aktiviteterne i FABtown. Henrik har deltaget i udvikling af SCOUT og er i sit civile liv ansat i Teknologisk Institut.

Deltagende Sønderborg-virksomheder

Følgende Sønderborg-virksomheder har deltaget i udviklingen af SCOUT:

Fiqtiv

Norman & Jensen

OJ Electronics

Anding Engineering & Design

Danfoss

Sønderborg Kommune

Sekretariat for Landdistrikter

Sønderborg Forsyning

Dansk Energi Management & Esbensen

EUC Syd

ProjectZero

Charlie´s energi

Cookiepolitik