Cykelinteresserede danner forum for at udbrede cyklismen

Mere end 30 cykelentusiaster deltog i en idéaften med fokus på cyklisme og kom med idéer til, hvordan vi får flere borgere til at vælge cyklen.

Af Pernille Petersen

Kurt Prehn opfordrer deltagerne til at blive en del af cykelforummet.

På en varm og vindstille tirsdag havde mange cykelinteresserede lagt vejen forbi Alsion for at sætte cyklismen i centrum. Deltagerne skulle bidrage med ideer og løsningsforslag til, hvordan man får flere borgere i Sønderborg Kommune til at vælge cyklen fremfor bilen.

Klaus Bondam, direktør for Cykelistforbundet, havde i anledning af initiativet valgt at tage til Sønderborg for at fortælle om cyklismens mange fordele.

Cykling er noget, hvor alle kan være med, uanset alder og vægt”, siger Klaus Bondam og fortsætter ”cyklingen har også en positiv betydning for samfundets økonomi, for hver gang vi cykler en kilometer i stedet for at tage bilen, tjener samfundet syv kroner”.

Klaus Bondam fortæller om cyklismens mange fordele.

Idéerne kom på bordet

De mere end 30 deltagere havde mange bud på, hvordan cykling gøres mere attraktiv i fremtiden.

Det er vigtigt, at vi sætter fokus på sikkerheden, så både cyklister og bilister bliver opdraget til, hvordan vi agerer i trafikken, så alle trafikanter kan føle sig trygge – men også at der er god belysning på cykelstierne" siger Arne Simonsen, lokalrepræsentant for Cyklistforbundet.  

De gode idéer skal føre til handling

Til slut blev alle deltagerne opfordret til at blive en del af det nye cykelforum, som igennem initiativer og kampagner skal være med til at udbrede cyklismen i Sønderborg Kommune.

Vi vil gerne inddrage de cykelinteresserede borgere som en del af vores cykelforum, så vi kan gøre brug af deres viden og erfaringer fra cykelverdenen”, siger Kurt Prehn, Afdelingsleder for Transportservice.

Det er også vigtigt, at vi får flere til at vælge cyklen fremfor bilen, så vi kan få sænket vores CO2-udledning på transportområdet”, slutter Kurt Prehn.

2. juni 2017

Cykelforum en vigtig del af grøn transport

Det nyetablerede cykelforum er et vigtigt skridt imod et grønnere transportområde, hvor cyklismen i fremtiden skal erstatte nogle af områdets biler, så CO2-udledningen bliver reduceret.

Cookiepolitik