CO2 fri Sommerferie

Sommerferien står lige for døren, men hvordan kan du holde ferie med god CO2-samvittighed?

Af Henrik Bielefeldt

Når sommerferien skal planlægges, er det ikke altid, at CO2 regnskabet har indflydelse på valget af feriested, men når man gør en indsats i dagligdagen for at nedbringe CO2-udslippet, er det synd, hvis det hele brændes af i ferien.

Interessen for at nedbringe vores CO2 udslip er også nået til vores sommerferie. “Generelt ser vi hos Greenmatch.dk, at folk bliver mere og mere bevidste om, at vi skal omstille os til en mere miljøvenlig livsstil. Derfor er tiden også kommet til, at der tænkes mere miljøvenligt på rejsen. Vi kan på vores hjemmeside se, at op til højsæsonen for rejser, har der været øget interesse for indhold vedrørende nedbringning af CO2-udslippet, når man rejser", udtaler Rasmus Hultquist, kommunikationsansvarlig hos Greenmatch.dk.

Så hvordan nedsætter du dit CO2 udslip i ferien?

Skal du med fly, så vælg den direkte flyvning – hver gang du mellemlander øges dit CO2 udslip. Mange vælger oftest den billigste løsning med mellemlandinger, men det har en konsekvens for miljøet.

Et alternativ kunne være en busrejse, du udleder ca. 72% mindre CO2 pr km end ved at flyve.

Når først du er landet, kan du gøre flere ting for at kompensere for din flyrejse – eller, hvis du er rejst med bus eller elbil, yderligere forbedre dit CO2-regnskab:

  • Vælg et grønt hotel. For mange hotelkæder er en grøn tilgang til miljøet blevet et vigtigt salgsparameter. Læg dine penge hos et af de hoteller, der tager miljøet seriøst.
  • Brug offentlig transport og cykel så vidt muligt. Hvis du har en bil, så kør stille og roligt, sørg for at dine dæk er godt pumpede og brug tjenester som GoMore og dennes ækvivalent rundt omkring i verden til at tage flere personer med.
  • Køb mad fra lokale butikker, der er dyrket i området

Hvis du har lyst, er der selvfølgelig også en helt anden form for ferie, du kan vælge. Sats på en rigtig god dansk sommer, spænd cykelhjelmen på og begiv dig ud på en cykelferie i det danske ferieland. Du kan læse her om Aase Nygaards cykelferie sidste år.

Uanset, hvor og hvordan du kommer på ferie, så kan du med små ændringer nedbringe dit CO2 udslip. Det vigtigste er, at du tænker over dine valg.

Rigtig god sommerferie!

 

Nyheden er inspireret af: greenmatch.dk

21. juni 2017

CO2 udslip ved forskellige rejseformer

Cookiepolitik