Luk huset ned for sommerferien

Du kan aldrig gardere dig fuldstændig mod skader og uheld på huset, når du tager på ferie. Men med en lille indsats kan du minimere risikoen for ubehagelige overraskelser, så du med større ro i sindet kan tage væk nogle uger i sommerferien.

Af Karin Sloth

Med det omskiftelige vejr i Danmark er det vigtigt at sikre dit hjem både ud- og indvendigt.

Vand-, varme- og elinstallationer er typiske årsager til, at der sker skader på huset, mens du er væk. Hvis lynet slår ned, kan elektronisk udstyr tage skade. Det er derfor vigtigt, at du hiver stikket ud på så mange apparater som muligt. Det gælder fx tv, stereoanlæg, computer, router, modem, printer, spillekonsoller, elevationssengen og el-gulvvarmen. Især sidstnævnte er en af de helt store strømslugere. Kan køleskab og fryser slukkes og rengøres, er det også en god idé – både for at spare strøm, men også for at mindske risikoen for at komme hjem til et ildelugtende køkken pga. strømafbrud.

Cirkulationspumper har en tendens til at sætte sig fast, hvis de er slukket for længe. Sæt derfor en timer på den og lad den slå til 15 minutter tre gange om ugen.  Cirkulationspumpen får vandet i dit varmeanlæg til at cirkulere rundt i radiatorerne og er typisk placeret ved dit fyr, fjernvarme eller gulvvarme.

Sæt også gerne en timer på ventilationsanlægget, det må ikke stå helt stille alt for længe, men 2-3 timer flere gange om dagen skader ikke.

Inventeren til solcelleanlægget skal naturligvis ikke slukkes helt, men udnytte de forhåbentlig mange solskinstimer.

Hvis du har styring på din varmepumpe, oliefyr eller gasfyr, kan du sætte det på feriemode og spare en del penge. Har du ikke styring, kan du skrue helt ned for det. Læs evt. mere om det her.

Er du kunde hos SE, kan du gratis hente deres app og følge dit elforbrug overalt. Et godt overblik over dit forbrug, gør det lettere at spare på energien. Du skal bruge dit kundenummer og pinkode til at registrere dig. Med denne app vil du også kunne få en besked, hvis du bruger mere eller mindre strøm end planlagt. Det kan give en indikation om lynnedslag – eller om der har været nogen i dit hjem, som har brugt strøm.

4. juli 2017

Udvendige huskeregler

  • Rens ristene så regnvandet har frit passage til afløbet
  • Havemøbler placeres hensigtsmæssigt ift. evt. stormvejr (husk også trampolinen)
  • Udvendig strøm slukkes i skur, værksted mm.

Husk dog, at huset ikke må fremstå forladt og dermed være en åben invitation til tyve.

Cookiepolitik