Cykling er det daglige frirum

For Frede Schmidt handler den daglige cykeltur ikke kun om at komme til og fra arbejde. Det er hans frirum, hvor han får koblet fra og kommer ned i tempo efter en lang og travl arbejdsdag.

Af Pernille Petersen

Her ses Frede Schmidt sammen med sin hverdagscykel.

Vi kender nok alle de lange og travle arbejdsdage, hvor der er mange arbejdsopgaver, som skal løses. På vej hjem i bilen får vi lige tænkt dagen igennem og laver en systematisk to-do liste over morgendagens arbejdsopgaver. Når vi så kommer hjem, skal der lige laves aftensmad, børnene skal have hjælp til lektierne, og det irriterende vasketøj skal måske endda ordnes. Når vi så endelig ligger i sofaen, er det ikke lige en løbe- eller cykeltur, som lysten rækker til. Vi er trætte, og Netflix frister med en spændende serie.  

For Frede Schmidt er den daglige cykeltur til og fra arbejde blevet hans daglige motion og frirum i en travl hverdag som selvstændig.

Når jeg cykler til og fra arbejde, bliver det en form for meditation for mig, som gør, at jeg slapper bedre af, når jeg kommer hjem. Derudover får jeg min daglige motion, så der ikke skal bruges ekstra tid på det, når jeg kommer hjem", siger Frede Schmidt.

Frede Schmidt kan finde mange fordele ved at cykle.

”Når du vælger at cykle, får du den daglige motion, du får koblet fra i løbet af dagen, og dit mentale velvære bliver bedre. Det er dog en ulempe, at du skal have en større pensionsopsparing, fordi du lever længere”, siger Frede Schmidt med et smil på læben.

En livslang cyklist

Frede Schmidt har hele livet været glad for at cykle, og det faldt ham altid naturligt at cykle til og fra Nordborg, da han arbejdede på Danfoss.

”Inden jeg startede på Danfoss, cyklede jeg allerede 20 kilometer dagligt. Jeg mente, at hvis jeg allerede kunne cykle 20 kilometer, så burde 40 kilometer ikke være et problem”, siger Frede Schmidt og fortsætter

”efter jeg er blevet selvstændig, får jeg tit dårlig samvittighed, hvis jeg ikke får cyklet, men af og til er jeg nødt til at tage bilen til et kundebesøg. Det er hverken godt for min sundhed eller klimaet", slutter Frede Schmidt.

Frede Smidt er medejer af virksomheden RefXP, som har specialiseret sig i styring af CO2-køling, der er mindre skadelig for miljøet og reducerer påvirkningen af klimaet.

4. juli 2017

Cyklens mange fordele

Der er mange fordele ved, at du udskifter bilen med en tur på cyklen:

  • Du reducerer din CO2-udledning med 100%, da cykling er CO2-neutralt
  • Du får et bedre helbred –  samfundet sparer 7 kr pr kørt kilometer
  • Der vil være færre biler på vejene og derved øges trafiksikkerheden
  • Du får et billigt transportmiddel, da cyklen ikke kræver store vedligeholdelsesomkostninger og brændstof.

Bliv motiveret til at cykle mere

"Ta' cyklen" er en app, som skal motivere og inspirere dig til at cykle mere. Med app'en får du din helt egen cykelcoach, hvor du selv kan sætte mål for, hvor meget du vil cykle.

App'en måler, hvor mange minutter du har cyklet om dagen og sender motiverende beskeder og tips.

Du kan hente app'en her:

App store - Iphone

Google play - Android 

Cookiepolitik