Vintervejr er også cykelvejr

For Torben Frost Iwersen er minusgrader ikke en undskyldning for at droppe cyklen, når han året rundt cykler på arbejde. Hos Jønnes cykler er de enige i, at vintervejr sagtens kan være cykelvejr.

Af Pernille Petersen

Her ses Torben Frost Iwersen sammen med hans smarte elcykel, foran hans arbejdsplan Alsion.

Her ses Torben Frost Iwersen sammen med sin smarte elcykel foran Alsion.

Mange kender det sikkert –  termometret viser minusgrader, og en kold cykeltur til arbejde lokker meget mindre end at sidde i den varme bil med sædevarme, varmeanlæg og måske endda varme i rattet.

Men for Torben Frost Iwersen er frostgrader og lidt sne ingen undskyldning for at tage bilen frem for cyklen, når han hver dag cykler 6 kilometer til og fra arbejdspladsen på Alsion, hvor han er teknisk servicemedarbejder.

Når jeg cykler i vinterhalvåret, tager jeg den rette beklædning på, og så er cykelturen intet problem,"  fortæller Torben Frost Iwersen, og fortsætter med et glimt i øjet ”jeg holder meget af den daglige cykeltur, især fordi jeg bliver mere frisk efter turen. Samtidig er det en god måde at blive vågen på om morgenen, især her om vinteren."

Torben har dog valgt at investere i en elcykel for at få lidt mere komfort og gøre cykelturen mere behagelig.

Den daglige cykeltur må godt være lidt mere behagelig, især i min alder,” fortæller Torben Frost Iwersen med et smil på læben.

Jens Matthiesen fra Jønnes cykler er i fuld gang med at lave vintereftersyn på cyklerne.

Cyklerne kan sagtens klare vintervejret

Hos Jønnes cykler ser de heller ikke grund til bekymring ved at cykle i de kolde måneder. Man skal blot sørge for at cyklen er gjort vinterklar.

Det er vigtigt at frostsikre kablerne, så undgår du at gearene fryser til. Derudover er det vigtigt at skylle kæden efter og smøre med en egnet olie,” fortæller Jens Matthiesen, indehaver af Jønnes cykler.

Også elcyklerne kan uden problem bruges i vinterperioden.

Du kan uden problem bruge din elcyklen om vinteren. Det er dog vigtigt, at batteriet bliver ladet indendørs, og hvis elcyklen holder stille, skal batteriet gerne efterlades en gang om ugen,"  fortæller Jens Matthiesen.

Hos din lokale cykelhandler kan du frostsikre din cykel for kun 200-300 kr., og samtidig er vinterhalvåret et oplagt tidspunkt til det store eftersyn af cyklen.

31. januar 2017

Din lokale cykelhandler

Vollerup 2-hjul Center, Mommarkvej 46, 6400 Sønderborg

Jønnes Cykler, Alsgade 54, 6400 Sønderborg

Fri Cykler Sønderborg, Alsgade 2, 6400 Sønderborg

Fri Cykler Gråsten, Borggade 3, 6300 Gråsten

Kims Cykelservice, Skeldevej 19, 6310 Broager

Lock Cykler, Parallelvej 2 Lavensby, 6430 Nordborg

 

Cyklisme er vejen frem

For at vi kan nå i mål med vores CO2-neutrale vision, er det vigtigt, at vi reducerer vores CO2-udledning på transportområdet.

Her spiller cyklisme en vigtig rolle, fordi cyklen er et CO2-neutralt transportmiddel – og selv om man vælger en elcykel, er der en stor CO2-besparelse af hente. 

CO2-udslippet reduceres med over 90% for hver tur, der overflyttes fra bil til el-cykel. Hvis en typisk dansk bilist erstatter de korteste bilture med en tur på elcykel spares der ca. 1 ton CO2 pr. år - See more at: http://www.projectzero.dk/da-DK/Artikler/2016/Maj/Fart-p%c3%a5-med-elcyklen.aspx#sthash.PV1BL9ER.dpuf

Vidste du,

at CO2-udslippet reduceres med over 90% for hver tur, der flyttes fra bil til el-cykel?

Hvis en typisk dansk bilist erstatter de korteste bilture med en tur på elcykel, spares der ca. 1 ton CO2 pr. år.

Det Økologiske Råd

Cookiepolitik