Nye ZEROfamilier kom godt fra start

Torsdag den 12 januar var der opstart for ProjectZeros nye ZEROfamilier fra boligforeningerne i Sønderborg.

Af Henrik Bielefeldt

Når der er energi på dagsordenen er boligforeningerne med langt fremme. Der har derfor været god opbakning til ProjectZeros nye projekt for boligforeningerne.

 30 familier skal over de næste 6 måneder lære om energirigtig adfærd og på 4 workshops lære, hvordan de kan spare på energien ved at ændre deres vaner.

Rigtig mange af familierne gør allerede en del for at spare på energien.

Jeg har skiftet alle mine pærer ud med LED, der er ligesom gået sport i at finde steder, hvor jeg kan spare på mit strømforbrug”, udtaler Anita Autzen.

Under mødet blev der delt gode råd og erfaringer imellem familierne, hvor der også blev tid til at diskutere, hvad den enkelte afdeling kan gøre for at nedbringe energiforbruget.

Undervejs i projektet vil beboerne kunne følge deres energiforbrug via en hjemmeside. På den måde kan de hele tiden se, om de nye vaner har en effekt på forbruget.

I forløbet vil der være fokus på alt fra EL og varme til transport og affald.

Forsøget, som er en del af SmartEnCity projektet, skal give læring omkring beboerne i boligforeningerne, efterfølgende skal erfaringerne bruges på de øvrige beboere i alle boligforeningerne i kommunen.

Cookiepolitik