Få målt dit indeklima

ProjectZero udlodder en måling af indeklimaet til 5 heldige vindere. Her kan du blive klogere på, om du får luftet godt nok ud i huset, og om din varmestyring er sund for dig og din bolig.

Af Henrik Bielefeldt

Dit indeklima har stor betydning for både dit helbred og energiforbrug.

Dårligt indeklima kan blandt andet føre til hovedpine og træthed, og derudover kan din bolig tage skade på grund af fugt og skimmel - derfor er det vigtigt at have fokus på det gode indeklima.

Du vil få installeret et ICmeter, der løbende måler på dit indeklima i en måned – undervejs kan du følge målingerne, og til sidst vil vores energirådgiver, Charlie Lemtorp, give dig en rapport over dit indeklima, og hvad du kan gøre for at forbedre det. ICmeteret måler på fugt, temperatur, CO2 niveau og støj i boligen. Enheden måler hvert 5. minut og sender data ind til analyse, som du kan følge på din computer.

”Godt indeklima er lig med godt helbred og en sund bolig, derfor er det også vigtigt at have fokus på. Men faktisk kan der også være mange penge at spare på et godt indeklima,” udtaler energirådgiver Charlie Lemtorp.

Du har et godt indeklima, når gennemsnitstemperaturen i boligen er mellem 19 og 22 grader. Du skal også huske at lufte ud to til tre gange om dagen i 5 til 10 minutter, så CO2 niveauet i boligen ikke kommer over 800ppm.

For at deltage i konkurrencen skal du bo i Sønderborg Kommune og være villig til at dele dine erfaringer med os, så vi kan formidle dem i vores nyhedsbrev.

Deltag i konkurrencen ved at svare på et enkelt spørgsmål via vores facebookside.

Følg linket her: Få målt dit indeklima

Deltag i konkurrencen her:

Deltag i konkurrencen ved at svare på et enkelt spørgsmål via vores facebookside,

Følg linket her: Få målt dit indeklima

Konkurrencen slutter den 7. februar kl. 12.00

Hvad er et IC-meter?

Indoor Climate Meter (IC-Meter) måler, visualiserer og analyserer indeklimaet i et rum eller en bolig. Konceptet består af en måler, en server-løsning og en APP/Website. Måleenheden (IC-Meter) leverer præcise målinger af temperatur, fugt og CO2.

Målingerne uploades hvert 5. minut til en server via Internet/WiFi. Serveren henter samtidig lokale vejrprognoser, energi-målinger m.v. fra offentlige og kommercielle aktørers servere.

Løs mere her: IC-Meter

Cookiepolitik