Det grønne transportvalg var i fokus

Da Folketingets Landdistriktsudvalg besøgte Sønderborg, blev de grønne transportmuligheder sat i fokus.

Af Pernille Petersen

Her ses Peter Juel Jensen, formand for Folketingets Landdistriktsudvalg sammen med Leif Jacobsen, indehaver af Vollerup 2-hjulscenter.

I fredags satte Sønderborg Kommune og ProjectZero de grønne og miljøvenlige transportmidler i fokus på et mobilitetsevent. Det skete i anledning af, at Folketingets Landdistriktsudvalg aflagde besøg i Sønderborg.

Derfor var nogle af områdets mange grønne transporttiltag inviteret forbi Alsion, så både Landdistriktsudvalget og borgerne kunne opleve og prøve elcykler, hybridbiler og landsbybusser.

Peter Juel Jensen, formand for Folketingets Landdistriktsudvalg, fik rig mulighed for at stille spørgsmål om elcyklerne og opleve dem i funktion.

" Elcykler er et fantastisk transpormtiddel, især fordi man får mod til at cykle over længere afstande. Det burde helt klart være noget, de studerende blev tilbudt her på Alsion," fortalte Peter Juel Jensen.

Men også mange borgere fra Sønderborg-området lagde vejen forbi.

”Jeg er kommet herned, fordi min mand mener, at en elcykel er noget for mig, så lige nu er han i gang med at overbevise mig. Men jeg må indrømme, at elcyklerne er virkelig smarte,” fortalte Kirsten Madsen.

Råd og vejledning af cykelhandlerne

Fri Bikeshop Sønderborg og Vollerup 2-hjulscenter stod klar til at fortælle om elcyklens mange fordele, og hvorfor cyklisme er vigtig –  når du dropper bilen og tager cyklen, skåner du miljøet, sparer penge og kommer i bedre form.

Elcyklerne har mange fordele, især når du cykler over længere afstande, eller hvis din form ikke er helt i top," fortalte Leif Jacobsen, indehaver af Vollerup 2-hjulscenter.

De besøgende blev budt på æblemost og æbler fra Hestehaven, som naturligvis blev bragt til Alsion på elcykel.

Den grønne transportstrategi

Grønnere køretøjer, elcykler, delebiler og samkørsel er nogle af de 27 initiativer, som er en del af den strategiske energiplan for grøn transport.

Initiativerne skal samlet skabe rammerne for, at CO2-udledningen inden for transportområdet kan reduceres.

Den strategiske energiplan for grøn transport er inddelt i 4 fokusområder: Kollektiv transport, privat bilisme, tung transport og bæredygtig transport.

Læs hele den strategiske energiplan for grøn transport her.

31. januar 2017

Vil du prøve en elcykel?

Vil du prøve elcyklens mange fordele, så besøg din lokale cykelhandler her:

Cykelhandler Telefonnummer

Jønnes Cykler

74 42 63 26

Fribikeshop Gråsten

74 65 10 31

Fribikeshop Sønderborg

74 42 52 53

CykelHjørnet

74 43 63 00

Kims Cykelservice

26 39 50 89

Vollerup 2-hjul Center

74 42 86 71

Cookiepolitik