Medarbejdere i Sønderborg Kommune ser lyset

Over 50 gange på 6 uger har de 10 sparekufferter været lånt ud. Og kampagnen kører videre. Henrik Gade har set lyset ved at få muligheden for at prøve LED pærerne derhjemme.

 Af Kristian Krogh

LED-kampagnen, hvor medarbejdere har mulighed for at låne en kuffert fuld af bl.a. LED-pærer med hjem, kører på sjette uge. Der har været stor interesse for at låne en kuffert. Indtil videre har omkring 50 lånt en spare-kuffert med hjem, og en af dem er Henrik Gade fra staben i Borger, Beskæftigelse og Sundhed.

Det var et opslag på Insite (Kommunens intranet), som gjorde, at Henrik lånte kufferten med hjem.

"Jeg har gennem længere tid forsøgt at finde ud af, hvad LED pærer kan i forhold til en almindelig pære. Jeg har snakket med fagfolk, som havde svært ved helt at forklare, hvordan de fungerer, så da jeg så på Insite, at man kan låne en spare-kuffert, slog jeg til", siger Henrik Gade.

Ved at have kufferten med hjem har Henrik fået en glimrende introduktion til LED, hvor han selv har kunnet prøve det af.

"Det hele var meget pædagogisk med gode vejledninger om både brug af kuffertens udstyr, men også en vejledning om prisforhold. Det er en fin hjælp, at man kan låne pærerne i stedet for at skulle købe dem. På den måde kan man prøve sig frem med forskellige pærer, og se forskellen i det lys de giver og derefter beslutte, hvilke type pærer der passer til ens behov. Det kan klart anbefales", siger Henrik Gade.

Det vækker glæde hos projektets koordinator, Malene L. Holst-Løhndorf, der er kontorelev i Land, By og Kultur.

"Formålet med kampagnen er, at kommunens medarbejdere får et lavere elforbrug og bliver bevidste om, hvor meget deres el-apparater bruger. Brugernes tilbagemeldinger er, at mere end 20 af dem har købt LED pærer, efter de har prøvet dem", siger Malene Leonhardt Holst-Løhndorf.

Ved at skifte til en LED-pære kan du spare op til 150 kr. pr. pære hvert år. Hvis du har syv pærer, kan du derfor spare over 1000 kr. om året.

14. februar 2017

Vidste du,

...at det er muligt at spare op til kr. 150,- pr. år pr. pære ved at skifte til LED.

HENT LED FOLDEREN

Hvis du vil vide mere om, hvorfor det er en god ide at skifte din belysning, skal du trykke på billedet herunder.

Cookiepolitik