Fra Paris til Oslo i elbil

Den franske opfindelse EP Tender har gjort det muligt at forlænge elbilens rækkevidde med hjælp fra en lille påhængstrailer. Forleden dag havde Sønderborg besøg af opfinderne, inden turen gik videre til Oslo.

Af Pernille Petersen

Her ses Frederic Joint og Jean-Baptiste Segard sammen med deres opfindelse EP Tender.

På en kold, tåget og blæsende vinterdag drejer en fransk elbil ind på Alsions parkeringsplads, en Renault Zoe med en lille påhængstrailer.

Det er Frederic Joint og Jean-Baptiste Segard fra EP Tender i Paris, som har lagt vejen forbi Sønderborg i forbindelse med deres rejse til Oslo, hvor de skal deltage i en elbilkonference.

Giver elbilen en længere rækkevidde

Frederic Joint og Jean-Baptiste Segard er nogle af personerne bag opfindelsen EP Tender.

”EP Tender er en lille påhængstrailer til elbiler, som under kørslen generer strøm via en generator til elbilen, således at elbilens batteri får en længere rækkevidde. Selvom der anvendes brændstof til at trække generatoren, køres der fortsat med 95 % el", fortæller Jean-Baptiste Segard, direktør for EP Tender.

Den øgede rækkevidde er en fordel, når elbilejerne et par gange om året har behov for at køre over længere afstande. På den måde har de mulighed for at leje en EP Tender fremfor at leje en traditionel bil. Derudover undgår elbilejerne mange og lange stop for at oplade elbilens batteri.  

"Når vi har tanket EP Tenderen helt op, har vi en rækkevidde på 500 km, og på den måde kan størstedelen af bilisternes kørselsbehov dækkes", fortæller Jean-Baptiste Segard og forsætter

på sigt ønsker vi at udskifte brændstoffet med hydrogen eller batterier, når teknologien er så langt, at det bliver rentabelt, og traileren ikke bliver for tung".

Nysgerrigheden er stor

Frederic Joint og Jean-Baptiste Segard har under deres rejse til Sønderborg oplevet mange nysgerrige blikke og kommentarer, fordi mange gerne ville vide mere om deres lille smarte påhængstrailer.

Da vi kørte over den dansk-tyske grænse, var grænsepolitiet meget interesseret i vores lille påhængstrailer, og de ville gerne høre, hvordan den fungerer", fortæller Jean-Baptiste Segard med et smil på læben.

14. februar 2017

Sådan fungerer EP Tender

Prisen på EP Tender

I Frankrig kan EP Tender lejes i en weekend for 255 kr. inkl. 250 km kørsel. En forudsætning er dog, at EP Tenders sammenkoblingsmodul til 4.500 kr. er installeret på elbilen.

Cookiepolitik