Sønderborg går forrest med LED

Den 16. august 2017 skrev Energistyrelsen, at der på landsplan er et gennemsnitligt besparelsespotentiale pr. butik på 31.051 kr. over syv år ved at skifte butikkens lyskilder til LED. Ocean er en ny tøjbutik på Perlegade i Sønderborg, som har valgt at sætte LED op med samme.

Af Kristian Krogh

Mads Benthien ejer Ocean, som er en tøjbutik på gågaden i Sønderborg. Han har valgt at sætte LED op i butikken, da det sparer en del på elregningen, og fordi butikken skulle laves om, inden han flyttede ind.

Mads Benthien, ejer af Ocean, fortæller, at han har valgt LED, fordi det giver en større besparelse. Men lyset skal bestemt også være godt, så tøjet bliver præsenteret fra sin bedste side. 

I Sønderborg området er der allerede ca. 135 butikker med i ZERObutik konceptet. De fleste butikker har allerede fået skiftet deres belysning til LED.

Energistyrelsen bekræfter, at der er stor interesse for LED

Den seneste evaluering af kampagnebesøgene viser, at hele 29 procent af virksomhederne efterfølgende har kontaktet en elektriker, installatør eller lysleverandør for at udskifte deres nuværende belysning til LED-belysning. Yderligere 24 procent overvejer at søge rådgivning omkring udskiftning af deres belysning. Finansiering er den største barriere for de små butikker, men otte ud af ti besøgsbutikker vurderer det sandsynligt eller meget sandsynligt, at de vil vælge LED, næste gang de skal udskifte belysningen i butikken, skriver Energistyrelsen i deres nyhedsbrev.

”Energistyrelsens kampagne viser, at der er meget at komme efter ude i detailhandlen, og at butiksbesøgene sammen med de konkrete beregninger har givet butikkerne mod på at kigge energiforbruget efter i sømmene. Noget, jeg håber, de vil fortsætte med – også på andre områder end belysning”, siger energi-, forsynings- og klimaminister Lars Chr. Lilleholt.

22. august 2017

Vil I være ZERObutik?

Så kontakt en af vores ZERObutik-partnere:


NH Jespersen​ - 74 42 43 30

 

Elektrikeren​ - 74 42 17 50

Møldrup - 74 42 98 00

Sydjysk Eltekniq - 74 40 50 60

Fakta fra Energistyrelsen

  • På landsplan er besparelsespotentialet i detailhandlen 249 mio. kr. og 53.000 tons mindre CO2 udledning over 7 år. Til sammenligning er den årlige CO2-udledning pr. indbygger i Danmark 6,9 tons.
  • Kampagnen har besøgt 2.102 små og mellemstore detailbutikker i 39 kommuner.
  • Det gennemsnitslige besparelsespotentiale pr. butik er 31.051 kr. over syv år.
  • 29 % af besøgsbutikkerne har taget kontakt til en el-installatør el. lign. for at få rådgivning om LED belysning.
  • Ni ud af ti butikker er positive eller meget positive over for Energistyrelsens kampagne.
  • Oplysningerne fra besøgene i detailbutikkerne er indtastet i Energistyrelsens lysberegner.

Cookiepolitik