Ny kampagne sætter fokus på børns cykelvaner

En ny cykelkampagne skal være med til gøre forældre opmærksomme på deres børns daglige transportvaner til skole og fritidsaktiviteter.

Af Pernille Petersen

Mange forældre ønsker at deres børn skal anvende et aktivt transportmiddel – især cyklen, men alligevel ender køreturen til skolen eller fritidsaktiviteterne i bilen, som giver anledning til trafikale udfordringer og farlige situationer.

Derfor har en arbejdsgruppe bestående af cykelhandlere, cykelklubber, Sønderborg Kommune og ProjectZero i fællesskab udviklet en ny kampagne, som går under navnet "Giv dit barn lov". Kampagnen skal være med til åbne forældrenes øjne for de mange fordele ved at cykle fremfor at tage bilen.

Den nye kampagne er et skridt på vej imod et grønnere transportvalg og en sundere hverdag for skolebørnene i Sønderborg Kommune. Vi håber, at forældrene vil tage en dialog med deres børn om, hvordan de transporterer sig, men også om, hvordan man sikkert begår sig i trafikken", siger Kurt Prehn, afdelingsleder for Transportservice ved Sønderborg Kommune.

Der er udarbejdet tre film, som vil blive vist i biografen og på de sociale medier. Filmene skal være med til at sætte fokus på cykling i det daglige. Derudover får alle skoleeleverne i 3. klasse udleveret et gavekort til et gratis cykeltjek ved den lokale cykelhandler, så deres cykel kan blive klar til cykelturene.

Ved at tilbyde et gratis cykeleftersyn er vi med til at gøre det lettere for børnene og forældrene at komme i gang med at cykle og samtidig give dem nye og sunde transportvaner", siger Kent Nissen, indehaver af Fri BikeShop Sønderborg.

Færre børn cykler

En undersøgelse, som cyklistforbundet har foretaget, viser, at børn cykler 20 % mindre i forhold til starten af 90’erne, hvilket er svarende til, at hvert andet barn bliver kørt i skole. Denne statistik vil kampagnen gøre op med, så flere af områdets skolebørn vælger at cykle i stedet for – der er mange fordele at hente, når flere vælger at tage cyklen.

En cykeltur til og fra skole kan nemlig være med til at øge indlæringen hos børnene, det giver en bedre sundhed, og så er det CO2-neutralt. Det vil også gøre det mere sikkert at færdes på skolevejene, når trafikken ved skolerne reduceres.

14. august 2017

Gode råd til en sikker færden i trafikken

På Cyklistforbundets hjemmeside kan du finde gode råd og vejledning om, hvordan dit barn bliver sikker i trafikken og lærer at cykle.

Klik her for at læse mere

Cookiepolitik