Sådan vedligeholder du dit elcykelbatteri

Batteriet på en elcykel er uden tvivl uundværligt, og derfor giver Himex dig gode råd til, hvordan du bedst kan passe på dit elcykels batteri, så det holder de næste mange år.

Af Pernille Petersen

På det gamle rådhus i Hørup ligger virksomheden Himex, som ejes af Peter og Inger Krohn. De har specialiseret sig i batterier og reparation af elcykel batterier. De hjælper elcykelejere med at få deres elcykel batteri til at virke igen, så de slipper for at købe et nyt, dyrt batteri.

Vil du undgå en begrænset levetid på dit batteri, er der gode råd at hente hos Peter og Inger Krohn. De vil med deres store viden give dig nogle nemme og simple råd med på vejen, så du undgår, at dit batteri får dårlig rækkevidde og levetid.

De gode råd

Det allervigtigste råd er at købe en elcykel i god kvalitet, hvor batteriet også er af høj kvalitet med lang levetid. Det kan som regel betale sig at købe en lidt dyrere elcykel, fordi kvaliteten på de elektroniske dele er høj.

Det er vigtigt, at du bruger batteriet ofte, hvis du vil undgå, at batteriet bliver "dovent" og får reduceret rækkevidden. Hvis du f.eks. ikke bruger din elcykel ofte i vinterhalvåret, er det en god idé at lade batteriet en gang om ugen i 1-2 timer for at vedligeholde batteriet.

Hver gang du har brugt din elcykel, er det en god idé at sætte batteriet til opladning, så det altid er fuldt opladet til næste gang – så undgår du at tømme batteriet for strøm. Opladning og opbevaring af batteriet skal helst ske ved stuetemperatur, som er den bedste temperatur for batteriet.

Vil du læse en mere detaljeret liste om, hvordan du vedligeholder dit batteri, så tryk her

11. april 2017

Cookiepolitik