Gå løs på grønne udfordringer sammen med spejdere!

I anledning af Spejdernes Lejr inviterer ProjectZero "grønne nørder" fra lokal-området til - sammen med spejdere - at finde løsninger på bæredygtighedsudfordringer. Kom til workshop på Alsion 3. maj!.

Af ProjectZero og Sønderborg Kommune.

Spejderne har mange Georg Gearløs-typer, som er gode til at opfinde. Foto: Spejdernes Lejr 2012

Når 40.000 spejdere fra ind- og udland 22.-30 juli samles til Spejdernes Lejr i Sønderborg er bæredygtighed et tema i både lejropbygning og aktiviteter. Ikke mindst er det et højt prioriteret emne for værtskommunen Sønderborg, der er godt på vej mod sin målsætning om at blive CO2-neutralt område inden 2029. Det sker gennem ProjectZero, der er et offentligt-privat partnerskab, som i år fylder 10 år.

Spejderne har mange Georg Gearløs-typer, som er gode til at opfinde, og det samme har vi i Sønderborg-området, hvor en stor del af virksomhederne arbejder med grøn teknologi. Derfor vil vi ikke gå glip af muligheden for at bringe spejdere og "grønne nørder" fra området sammen, så de i fællesskab kan udvikle nye løsninger til at skabe en bæredygtig spejderlejr eller et bæredygtigt samfund generelt, siger direktør for ProjectZero Peter Rathje.

Samarbejdet sættes i gang med en workshop på Alsion onsdag 3. maj kl. 16-20, og man skal tilmelde sig senest torsdag 27. april på mail: kk@projectzero.dk

Det er ikke en betingelse, at man også kan deltage i de aktiviteter, der bliver på lejren. På workshoppen udpeges egnede udfordringer, og der dannes team, som arbejder videre med udfordringerne, der så også behandles af spejdere i workshops på lejren.

Det er gratis at deltage i workshoppen, og der er mad og drikke undervejs.

25. april 2017

Tilmedling

Kristian Krogh: kk@projectzero.dk eller tlf. 28 69 95 20 senest torsdag den 27. april.
Kan man ikke deltage i workshoppen, men har interesse i projektet, så giv også en melding.

Udstilling og præmier

Efter lejren vil vi sammen med lokale spejdere samle de bud på løsninger, der er udviklet, og i efteråret vil vi udstille og præmiere de bedste, siger Peter Rathje.

ProjectZero har planlagt workshoppen i samarbejde med lokale spejderledere, Sønderborg Iværksætterservice og Spejdernes Lejr, hvor FABtown for store spejdere udgør lejrens innovations-center. Forløbet faciliteres af Hansen Agenda v. konsulent Lotte Hansen, som har sine rødder i Sønderborg og i spejderbevægelsen.

SL 2017

Cookiepolitik