Familien Pallesen følger strømmen

Et mere trygt, komfortabelt familieliv er resultatet af en energirigtig renovering hos Anne og Thor Pallesen.

Af Karin Sloth

Anne og Thor Pallesen i deres nyrenoverede køkken.

Da Anne og Thor købte huset i udkanten af Sønderborg i 2011, trængte det i den grad til en kærlig hånd. Det kunne både ses og mærkes. Både på køkkenet, der var et klassisk mørkt 70er køkken, men også på temperaturen i huset. Thor forklarer, ”før kunne vi ikke holde ud at være på førstesalen. Om vinteren kunne radiatoren ikke følge med, og om sommeren var her så varmt, at vi næsten blev kogt. Det er grunden til, at vi valgte at brække alt ned indvendigt og starte forfra". En gennemgående renovering kan tage modet fra selv den bedste, men Anne valgte at se positivt på det og glæde sig over, at de nu får muligheden for at sætte deres helt eget præg på huset, blandt andet med større børneværelser.  

Indeklima, komfort og driftsomkostninger er i højsædet.

Familien Pallesen er et godt eksempel på, hvad mange unge familier gør, når de køber det første hus. Her er det typisk indeklimaet, komforten og lave driftsomkostninger, der bliver prioriteret. Anne og Thor har brækket hele stuetagen ud, isoleret gulve, udskiftet køkkenet og har fået LED belysning samt indvendig isolering. Og det kan mærkes både på komforten og pengepungen.

Vi har simpelthen været så glade for de beslutninger, vi har truffet undervejs i processen. Vi sparer allerede nu ca. 5.000 kr. om året på varme, og det er meget mere behageligt at være her nu".

Det eneste, de ikke har haft fat i, er bryggerset. ”Det kommer snart!” råber Annes bror i baggrunden, der er uddannet inden for VVS. Anne griner og fortsætter, ”ja, det gør det nok, men nu skal vi lige være færdige med førstesalen. Det har hele tiden været planen, at vi skal hele huset igennem, og det er rart, vi selv kan præge det efter vores stil. Det giver også en tryghed, at vi ved, hvordan det hele er skruet sammen".

Renoveringen af førstesalen er i øjeblikket sat i bero, da Anne og Thor for 8 mdr. siden blev forældre til lille Jacob. Men planen er klar. Loftet og de indvendige vægge skal isoleres, vinduerne udskiftes – og så skal der etableres gulvvarme, så lille Jacob kan kravle rundt uden at blive kold. 

Tips til godt indeklima

Hos Astma-Allergi Danmark kan du blive klogere på, hvad du selv kan gøre for dit indeklima.

Her kan du finde 9 tips: Indeklima

Tjek dit indeklima med et IC-Meter

Indoor Climate Meter (IC-Meter) måler, visualiserer og analyserer indeklimaet i et rum eller en bolig. Konceptet består af en måler, en server-løsning og en APP/Website. Måleenheden (IC-Meter) leverer præcise målinger af temperatur, fugt og CO2.

Målingerne uploades hvert 5. minut til en server via Internet/WiFi. Serveren henter samtidig lokale vejrprognoser, energi-målinger m.v. fra offentlige og kommercielle aktørers servere.

Løs mere her: IC-Meter

Cookiepolitik