Samarbejde giver CO2-besparelse

Gråsten Landbrugsskole, EUC Syd og SDU Sønderborg skal sammen udvikle metoder og teknikker, som reducerer CO2-udledningen fra landbruget.

De 3 uddannelsesinstitutioner Gråsten Landbrugsskole, EUC Syd og SDU Sønderborg skal sammen finde frem til hvordan CO2-udledningen inden for landbruget kan reduceres. Dette sker igennem projektet goZERO, hvor der skal ved at udvikles nye metoder og teknikker.

Samarbejde i tråd med visionen

Bag projektet står UdviklingsRåd Sønderjylland, og de er sammen med Finn Karlsen, direktør for EUC syd, positive over for det nye samarbejde, som samtidig er en del af EUC Syd’s visioner.

Én af vores visioner er, at arbejde ud fra en miljømæssig bæredygtig tilgang, både i undervisningen og i drift og udvikling. I goZERO skal eleverne arbejde sammen med studerende på SDU og elever på Gråsten Landbrugsskole, og netop kombinationen af teori og praktiske løsninger vil kunne skabe innovative og konkrete, løsninger, der vil bidrage til en mere CO2-venlig landbrugsproduktion” siger Finn Karlsen.

Landbruget spiller en rolle

Landbruget bidrager på landsplan med 14 % af den samlede CO2-udledning. Derfor er projektet goZERO vejen imod grønnere løsninger inden for landbruget.

"Det er der behov for, og landbruget har brug for al mulig hjælp og support til omstillingen. Jeg vil følge projektet med stor interesse og glæder mig til at se de konkrete resultater" siger Peter Rathje.

Pressemeddelelse, Sønderborg Kommune

1. september 2016

Vidste du..

..At Sønderborg Kommune er blevet en del af UNSECO netværket.

Medlemskabet handler om bæredygtighed, medborgerskab, og livslang læring for alle.

En UNESCO lærende by efterlever følgende læringsprincipper:

  • Promoverer uddannelse fra folkeskole til højere uddannelse;
  • Revitaliserer læring i familier og lokalsamfund
  • Faciliterer læring i arbejdet
  • Anvender moderne læringsteknologier
  • Fokuserer på løbende forbedring af kvalitet og på at skabe “excellence” i læring
  • Understøtter livslang læring

Cookiepolitik