Husstandsvindmøller giver dig og din familie grøn energi

Vil du producere din egen grønnne energi? Så har du lige nu mulighed for at få andel i en støttepulje, hvis du overvejer at opsætte en husstandsvindmølle.

Af Nicolas Bernhardi

Rigtig mange borgere i Sønderborg-området overvejer at få solceller på deres tag eller garage. Men en husstandsvindmølle kan være en godt alternativ når du har plads på din grund, men ikke på taget.

Husstandsvindmøller findes i forskellige størrelser og højder. De producere som regel mere strøm end et almindeligt 6 kW solcelleanlæg. En husstandsvindmølle kan derfor være interessant for mindre virksomheder eller landbrug, som bruger en større mængde strøm i deres forretning.

Husstandsvindmølle i Sønderborg-området

Før du går i gang med dit konkrete projekt, er det vigtig at du undersøger, hvorvidt det er muligt at opsætte en husstandsvindmølle, der hvor du bor. Du kan læse om mulighederne for at opstille en husstandsvindmølle på kommunens hjemmeside: www.sønderborgkommune.dk.

Er du allerede i gang? – så undersøg muligheden for at får andel i tilskudsordningen!

Energinet.dk har den 12.9.2016 åbnet for en støttepulje til husstandsvindmøller. Puljen på 1 MW og er åben indtil den 21.10.2016.

Puljen gør det muligt at få et forhøjet pristillæg, på den overskydende el, som sendes ud i elnettet.

Hvis du får andel i puljen, har du mulighed for at få følgende pristillæg i 2016:

Kilde:energinet.dk

For at du kan få andel i puljen er det vigtig at der foreligger en aftale med leverandøren for vindmøllen, men møllen må ikke være købt endnu. På baggrund af din aftale, skriver du så en ansøgning om forhøjet pristillæg til energinet.dk. Efter du har fået dit tilsagn fra energinet.dk, kan du går i gang med opsætning af husstandsvindmøllen, som skal være tilsluttet inden for 2 år.

Læs mere om ansøgningen her.

14. september 2016

Placeringshensyn for husstandsvindmøller

Klik på billedet for at downloade kortet som pdf.

Hvad er en husstandsvindmøller?

Der findes ingen fast definition for en husstandsvindmølle. Men i Sønderborg Kommune opfattes en vindmølle med en totalhøjde på op til 25 meter som en husstandsvindmølle. For afregningen og pristillæg er det derudover energinet.dk's krav, at møllen må højst have en effekt på 25 kW og er typegodkendt. Læs mere om energinet.dk's tekniske krav for husstandsvindmøller her.

OBS:

I Sønderborg Kommune skal en husstandsvindmølle have:

  • 3 vinger eller
  • En lodret akse

Landzonetilladelse

Bor du i Sønderborg Kommune, og ønsker du at få en husstandsvindmølle, skal du have en landzonetilladelse. Læs mere her

Kontakt
For spørgsmål omkring opsætning af vindmøller i Sønderborg Kommune, kontakt: Lone B. Frederiksen 

Tlf.: 88 72 54 55

Cookiepolitik