Cyklist for livet

Henry har i hele sit liv brugt cyklen aktivt, og i en alder af 74 år cykler han forsat 3 gange om ugen, sammen med de øvrige medlemmer i Cyklemotion Sønderborg.

Af Pernille Petersen

Solen skinner og vinden blæser ganske stille, da Henry Frederiksen på 74 år, kommer cyklende ind på Cyklemotion Sønderborgs indkørsel en tirsdag eftermiddag, som han har gjort så mange gange før. Han er kommet cyklende fra Augustenborg, for at få en snak med ProjectZeros udsendte. De skal snakke om hvorfor han har cyklet hele sit liv, og stadig holder fast i sportsgrenen. Efter mødet begiver han sig ud på endnu en cykeltur sammen med klubben, hvor de tager en beskeden tur på 60 kilometer.

Glæden ved at cykle

Henry kan ikke forklar hvorfor han i hele sit liv, har været glad for at begive sig ud i verden på jernhesten.

Jeg kan ikke sige direkte hvorfor jeg altid har cyklet, og forsat gør det. Men jeg kan godt lide at komme ud i naturen og samtidig får jeg noget motion og nogle oplevelser med hjem” fortæller Henry.

Henry cykler sammen med cykelklubben 3 gange om ugen, og deltager flere gange om året i større cykelløb. Det seneste cykelløb fandt sted i Hamborg, hvor han cyklede 100 km.

Det var en helt fantastik oplevelse, hvor jeg virkelig fik følelsen af at være en professionel cykelrytter, og så i Hamborgs flotte omgivelser.” fortæller Henry.

En aktiv del af klubben

Henry har været medlem af Cyklemotion Sønderborg i 30 år. I dag er han bestyrelsesmedlem og kasserer for klubben, som lige nu har 160 medlemmer, hvoraf 115 er aktive.

Henry forsøger så vidt muligt at deltage i de 3 cykelture om ugen, også selvom vejret er dårligt.

Det er selvfølgelige ikke altid sjovt at skal ud på en cykeltur, når regner eller det blæser meget, men det ender dog alligevel med at jeg tager afsted” fortæller Henry med en begejstret stemme.  

Måske snart ZEROsport

Cyklemotion Sønderborg er beliggende på verdens ende 6. Her ligger klubhuset omringet af andre sportsklubber, alle med en misundelsesværdig udsigt til Alssund. Verdens ende i Sønderborg er nærmest blevet sportsudøverens mekka, hvor der tilbydes alt fra roning, cykling, dykning og kajakroning.

Klubhuset kan forhåbentlig snart se frem til at blive ZEROsport, og dermed en energirigtig sportsklub. De har nemlig fået installeret 2 varmpumper, og isoleret deres klubhus. Det næste energirigtige tiltag bliver udskiftning af de gamle pærer. Pærerne skal  udskiftets med de energibesparende LED pærer.

7. september 2016

Cyklemotion Sønderborg

Cyklemotion Sønderborg blev stiftet i 1987, og dengang havde de 25-30 medlemmer, i dag har de 160.

Klubben står bag flere arrangementer, herunder Alssundløbet/Sønderborg rundt.

Vil du læse mere om klubben så klik her

Hvad er ZEROsport?

ZEROsport henvender sig til idrætsanlæg og foreninger med eget klubhus, der ønsker at spare på energien. ZEROsport er et fælles udviklingsprojekt for ProjectZero og Fritidsafdelingen i Sønderborg Kommune og supplerer de øvrige ZEROprogrammer, som f.eks. ZERObolig, ZERObutik og ZEROcompany.

Cookiepolitik