Bliv motiveret til at spare!

Sønderborg Fjernvarme indfører motivationstariffer. Det betyder, at du som varmekunde kan spare en del penge, hvis du indstiller dine radiatorer rigtigt og sørger for en lavere tilbageløbstemperatur.

Af Nicolas Bernhardi

Hvorfor motivationstariffen?

For at du udnytter fjernvarmen bedst derhjemme, er det vigtig at du sørger for at afkøle fjernvarmevandet bedst muligt. Det betyder, at jo større differencen mellem frem- og returløbstemperatur er, jo bedre udnytter du den varme du får.

Samtidigt hjælper en lavere returløbstemperatur til at drive hele fjernvarmesystemet mere effektivt, som medfører lavere varmepriser til alle.

Sådan fungerer motivationstariffen

Motivationstariffen skal motivere kunderne til at bruge fjernvarmen mere effektivt. Er dit returvand for varmt, så betaler du et tillæg, men er temperaturen lavere end Sønderborg Fjernvarme havde forventet, får du et fradrag. I den neutrale zone får man hverken et tillæg eller et fradrag.

For at spare, skal temperaturen på dit returvand ligge på under 30 °C i gennemsnit. For hver grad du ligger under 30 °C, sparer du 1 % på dit varmeforbrug. Ligger du derimod over den neutrale zone, som for 2017 er sat til 45 °C, vil du blive pålagt et tillæg på 0,5 % af dit varmeforbrug.
Læs mere om beregningen i Sønderborg Fjernvarmes brochure i faktaboksen i højre side. 

God råd til at sænke returløbstemperatur

Sønderborg Fjernvarme har samfattet 6 gode råd, som hjælper dig med at sænke din returløbstemperatur. Klik på billedet for at se rådene i en større udgave.


Også andre fjernvarmeværker i Sønderborg-området har sammenlignelige regler og tariffer

Bor du i et andet fjernvarmeområde, så kan du tjekke det enkelte varmeværks tariffer for at se, hvordan du kan spare. For eksempel har Augustenborg Fjernvarme allerede indført en motivationstarrif i 2016. Læs mere om Augustenborg Fjernvarmes regler på: www.augustenborg-fjernvarme.dk

27. september 2016

Læs mære i Sønderborg Fjernvarmes brochure om motivationstariffen. Klik på billedet for at downloade brochuren.

Cookiepolitik