15 personers strømforbrug blev sparet på Kulturnatten

ProjectZero fik i samarbejde med Sønderborg Kommunes borgere samlet 589 gamle pærer ind, og besparelsen var stor.

Af Kristian Krogh

Så meget blev der sparet

På kulturnatten, som løb af stablen d 19. August, var det muligt at ta' tre gamle halogen-, gløde- eller energisparepærer med, og herefter kvitterede ProjectZero med et stk. LED pære. Der blev i alt indsamlet 589 pærer, som har givet en besparelse på 24.149 kWh. Denne besparelse er svarende til 15,4 personers årlige strømforbrug. Beregningerne er baseret på Energistyrelsens tal, hvor en typisk dansker bruger 1.568 kWh pr. år i strøm.

Fordelene er mange med LED

Børnene kastede med dartpile efter balloner, imens forældrene fik en snak om de mange fordele ved udskifte de gamle pærer ud med LED. Blandt de mange fordele kan det nævnes at det LED pærerne lyser ligeså godt som den traditionelle glødepære og energisparepærer, og samtidig får du en store årlig besparelse på strømregningen.

Hvis du mangler gode råd til hvilke pærer du skal købe, kan du kontakte din lokale elektriker, som kan hjælpe med at finde den LED pære, som passer til dit behov.


Ernst Schrøder, som er Plads Mand ved Nørrekobbel får overrakt de gamle pærer af ProjectZero.

589 pærer overrakt til Sønderborg Forsyning

Det er vigtigt for ProjectZero, at pærerne bliver afleveret korrekt og kommer i de rigtige affaldsspande. Så derfor bliver pærerne afleveret til Ernst Schrøder fra Sønderborg Forsyning, for at sikre at alle pærerne bliver sorteret på bedste vis. ProjectZero havde inden afleveringen sorteret dem i de respektive grupperinger. Sparepærerne skal man især passe på, da der er giftigt kviksølv i. Læs mere om hvordan du skal sortere dine pærer på Sønderborg Forsyning.

6. september 2016

Vinder af konkurrencen på Kulturnatten

Og vinderen er Anja Johansen.

Anja var den heldige vinder af ZERObolig konkurrencen, hvor hun vandt en gratis energivejledning.

Læs mere her.

Udregningen af besparelsen

For at udregne besparelsen har ProjectZero brugt Standardværdikatalog For Energibesparelser. Standardværdikatalog For Energibesparelser har vi brugt for at få en faktor pr. pærer, som vi så har brugt til at beregne de sparede kWh.

Cookiepolitik