Det grønne valg batter

Der var stor interesse for informationsaftnerne Fix din varmekilde. Borgerne blev klogere på energirenovering, og udskiftning af olie- og gasfyr.

Af Pernille Petersen

En kold efterårsdag, hvor kulden for alvor bed sig fast, havde borgerne fra området omkring Asserballe, trukket i deres varme jakker, for at deltage i et af de fire, fix din varmekilde arrangementer.

De ville blive klogere på energirenovering og på, hvordan man skifter til en grønnere opvarmning fremfor olie- eller gasfyret.   

Jeg vil gerne blive klogere på hvordan, man energirenoverer sin bolig og hvilke alternativer der er til et oliefyr. Dette arrangement er en oplagt mulighed for at blive klogere på området.” fortæller Ingeborg Atzen.

Energirenovering giver værdi til huset

Under arrangementet kom der flere gode råd til hvordan, man kan spare på energiregningen.

Når du energirenoverer, er den bedste investering at hulmursisolere dit hus. Du vil hurtigt kunne tjene pengene hjem, fordi energibesparelsen er stor” fortæller Gert Backman, Botjek.

Der er mange fordele ved at skrotte det gamle oliefyr. Det giver en merværdi på huset, energibesparelse og et bedre energimærke.

Når et hus har et godt energimærke, er det langt nemmere at sælge, og du får en bedre kvadratmeterpris. Derfor er der mange fordele ved at energirenovere sit hus” fortæller Bjarne Westh Hansen, ejendomsmægler Nybolig

En god snak med den lokale håndværker

I pausen var der arrangeret en håndværkercafé, hvor de lokale håndværkere stod klar til at rådgive. Her kunne de fremmødte få svar på deres spørgsmål, og afklaret hvordan de kommer i gang med udskiftning af deres olie- eller gasfyr, eller energirenovering af deres bolig.

Stor energibesparelse

Niels Peter Nielsen fra Kværs fortalte under arrangementet, om hans erfaring med at energirenovere sit hus.

Jeg har sparet 75 % på min energiregning ved, at supplere mit gasfyr med en hybrid varmepumpe og solceller.” fortæller Niels Peter.

Den store energibesparelse betyder at Niels Peter årligt sparer omkring 20.000 kr. på den samlet energiregning.

.

13. oktober 2016

Har du et oliefyr?

Sønderborg Kommune har udarbejdet en guide til dig som ønsker at skrotte dit olie- eller gasfyr og derved fixe din varmekilde. Læs guiden her

 

Vidste du..

.. at et oliefyr bruger ca. 2.600 l fyringsolie om året? Det svarer til en CO2-udledning på 6,8 tons. En moderne dieselbil kører omkring 58.000 kilometer på den samme mængde dieselolie.

Cookiepolitik