Delebiler lanceret i den første mindre by

Lørdag blev dagen, hvor Fynshav fik deres delebilsordning og interessen var stor for dele-elbilerne.

Af Pernille Petersen

Lørdag lød startskuddet på Fynshavs nye delebilordning fra Tadaa!, og alle indbyggerne fra Fynshav var inviteret. De havde mulighed for at prøve deres 2 nye dele-elbiler, høre om ordningen, og få lidt sødt til ganen. Fynshav er den første mindre by i Danmark, hvor en delebilsordning er blevet etableret.

Delebilsordningen

Delebilsordningen blev lanceret i samarbejde med Energistyrelsen, ProjectZero, Sønderborg kommune, Landdistrikterne i Sønderborg Kommune, E.ON, Insero, TADAA! og Landdistrikternes Fællesråd, som sammen arbejder for at få delebiler på vejene i lokalbyerne, hvor delebiler er et sjældent syn.

Aase Nyegaard, viceborgmester i Sønderborg Kommune, havde i anledningen af lanceringen, lagt vejen forbi Fynshav, for at høre mere om delebilsordningen, og hun var begejstret.

"Delebilsordningen er et godt alternativ til den kollektiv transport eller bil nr. 2, og jeg håber at borgerne i Fynshav vil få stor glæde af ordningen." fortælle Aase Nyegaard.

Interesserede borgere

Allerede inden lancering gik i gang, var borgerne mødt op og klar med deres spørgsmål. Der gik ikke mere end 10 minutter, så kom den første tilmelding. Det var Rikke og René Bennetsen.

"Vi vil bruge delebilsordningen til min datter, Rikke, som et alternativ til den begrænset kollektiv transport, som vi har her i Fynshav. Bilen gør at hun lettere kan komme ind til hendes gøremål i Sønderborg, uden at være afhængig af os eller bussen " fortæller René.

Hvordan passer det ind?

Under lanceringen fik indbyggerne muligheden for at diskutere, hvordan de nye dele-elbiler passer ind i deres hverdag, og der var mange der kunne se potentialet.

"Det handler om at tænke i nye baner, og se potentialet med dele-elbiler, for mulighederne er mange" fortæller frontløberen Ole Norstved.

Ole havde allerede på dagen, valgt at booke delebilen til om søndagen. Han skulle bruge delebilen til at aflevere de penge, som han havde indsamlet til Dansk røde kors.

Flere borger kunne også se potentialet.

"Jeg har selv overvejet at købe en bil, men den vil ofte stå stille, derfor er en delebilsordning det rette for mig, især fordi den kollektive transport ikke altid passer ind med mine gøremål" fortæller Rasmus Overgaard Jensen, underviser på EPOS efterskole i Fynshav.

Elbilerne er en sand fornøjelse

Der var mange som blev begejstret for elbilen, efter de havde prøvekørt Fynshavs 2 nye Renault Zoe.

Det var en fantastisk oplevelse at prøve elbilen. Den er kvik og livlig. Den er godkendt herfra” fortæller Bendt Johansen.

3. oktober 2016

En stor tak skal lyde

ProjectZero vil på vegne af projektgruppen sige stor tak til Bylauget og Dagli’brugsen i Fynshav, for hjælpen og opbakningen.

Delebilsordningen Tadaa!

Vil du læse mere om Tadaa! og deres delebilskoncept.

Så klik her

Billedbogen


 

Cookiepolitik