Cykelferie er fortsat et hit

Aase Nyegaard begav sig sammen med hendes mand Aksel Jepsen ud på endnu en cykelferie. Denne gang gik turen til Lübeck.

Af Pernille Petersen

Destinationen var valgt, ruten planlagt og de nye cykeltasker pakket da Aase Nyegaard og hendes mand Aksel Jepsen skulle afsted på endnu en cykelferie.

Solen skinnede over Augustenborg og himlen var blå på rejsedagen, da Aksel og Aase begav sig af sted på de tohjulet jernheste. Aase og Aksel nåede dog kun til Padborg inden det gode vejr vendte, og regnen stod ned - regnvejret var lig med pause. Regnen blev iagttaget med kaffe og kage, inden turen gik videre syd på.

Turen forsatte videre ned til Eggebek og Plön, for at slutte ved destinationen i Lübeck.

Det var en smuk tur, og vejret var med os det meste af vejen. Cykelferien har været hel fantastisk” fortæller Aase.

De gode ferieminder

Da de nåede til Lübeck blev der afholdt en afslapningsdag. Her gik vejen forbi havnen, som bød på god musik og dans i gaderne. Turen gik også forbi Europäisches Hansemuseum.

Museet om hansestæderne var uden tvivl den bedste oplevelse på hele turen. De formåede at fortælle en historien om hansestæderne, på helt unik måde” Fortæller Aksel.

Traditionen tro blev der under turen spist god mad, som en belønning for den daglige cykeltur på 80-100 km. Aase og Aksel fik på deres rute til Lübeck og tilbage igen til Augustenborg, tilbagelagt 513 km.  på i alt 6 dage, hvoraf den ene dag blev brugt på rundtur i Lübeck.

Udstyret skal være i orden

Inden Aase og Aksel begav sig afsted, var der købt nye cykeltasker, og kortet var downloadet til mobilen så GPS’en kunne bruges undervejs.

Det er vigtigt at udstyret er i orden, og derfor valgte vi at købe nye cykeltasker. Det er blevet nemmere at få taskerne af og på når vi ankommer til dagens destination. Det er virkelig dejligt” fortæller Aase.

12. oktober 2016

Vil du på cykelferie?

Overvejer du at tage på cykelferie, så er der her 5 gode råd:

1. Brug en god cykel, det gør det lettere og sjovere at cykle de længe strækninger.

2. Pak så lidt som muligt på din cykel, så har du mindre vægt at cykler med.

3.Benyt cykeltøj, så får du en god komfort når du cykler, og du undgår en øm bagdel.

4. Husk lappegrej og værktøj.

5. Husk cykelhjelm.

Cykelruter i Danmark

Vejdirektoratet​ har udarbejdet et digital cykelkort, hvor du finder alle de nationale cykelruter. Tryk her, og bliv inspireret til din næste ferie.

 

Cookiepolitik