Stor interesse for sparekuffert

Der var stor interesse for sparekufferten, da den blev demonstreret til torsdagscafé på Sønderborg bibliotek.

Af ProjectZero

På en kold vinterdag i november måned blev der afholdt torsdagscafé på Sønderborg bibliotek, hvor sparekufferten var i fokus.

Energicharlie fortalte om indholdet i sparekufferten, og hvordan det bruges.

LED i fokus

Charlie fortalte om sparekuffertens LED pærer, om hvilke typer der findes, og hvad man skal kigge på, når man køber LED pærer.

’’Jeg var lidt skeptisk i starten i forhold til at skifte til LED, men efter at have hørt at man kan få godt lys med LED og spare penge, er det noget, jeg vil hjem og teste’’ fortalte Ole Jørgensen.

Mål standby forbruget

Elforbrug var også et af emnerne på tordagscaféen, hvor Charlie forklarede, hvor meget strøm apparater i en typisk husholdning for eksempel bruger på standby.

Charlie forklarede også, hvordan elforbruget kunne måles med energimåleren, som findes i sparekufferten.

Der var stor interesse for kufferten, som man efterfølgende kunne låne med hjem helt gratis, så de fremmødte kunne prøve tingene af i deres eget hjem.

’’Jeg glæder mig meget til at komme hjem og prøve alt det, der er i sparekufferten. Forhåbentlig kan den hjælpe mig til at spare nogle penge’’ fortalte Birgit Hansen

Sparekufferten

I ProjectZeros sparekuffert findes der energimåler og forskellige LED pærer, som man kan afprøve i sine egne lamper – derved undgår man at købe forkerte pærer, der slet ikke passer til lampen. I kufferten findes også forskellige vandspare komponenter. Med disse kan man teste, om der er mening i at spare på vandet og blande det med luft. Med energimåleren har man både mulighed for at måle, hvor meget strøm apparaterne bruger, når de er på standby og tændte.

Se filmen om sparekufferten på youtube her

24. november 2016

Sparekuffert

Cookiepolitik